Bursa’da, jandarma bölgesindeki 695 mahalle muhtarına, aile içi şiddetin önüne geçebilmek için evlilik eğitimi verilecek.

İl Jandarma Komutanlığı, Bursa Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi’nin ortaklığında ‘Evlilik Kurumunu Tanıyorum’ projesi yürütülecek. Jandarma bölgesindeki 695 mahalle muhtarına eğitim verilerek, aile içi şiddetin önüne geçilmesi hedefleniyor. Muhtarlar, vatandaşları aile içi şiddet konusunda bilgilendirecek.

Mahalle muhtarları ile yapılan toplantıda eğitimle ilgili bilgi veren Bursa İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yurdakul Akkuş, “Sorumluluk alanımızda 304 bin 354 vatandaşımız ikamet etmektedir. Biz aile içi şiddet olaylarını değerlendirdiğimiz de her yıl 600 civarında olayla karşılaşmışız. Şu ana kadar 33 mülki makamlar tarafından verilen, 633 de adli makamlar tarafından verilen tedbir kararı var” diye konuştu

Adli ve mülki yönden ailenin korunması ve şiddetin önlenmesine yönelik çalışmalarla birlikte halen 24 tedbir kararını uygulamakta olduklarını ifade eden Akkuş, “Bunların yeterli olmadığı, aile içi şiddet olaylarının eğitimsizlikten kaynaklandığı düşüncesiyle böyle bir proje geliştirdik. Halen askerde bulunan erlere de aile içi şiddeti önlemeye yönelik eğitimler vereceğiz” dedi.

Toplumun en önemli temel taşının aile olduğunu vurgulayan Bursa Vali Yardımcısı Ergun Güngör, “Aile içi şiddet son yıllarda artarak devam etmektedir. Bununla ilgili ailenin korunması hakkında kanunla getirilen düzenlemeler elimizi oldukça güçlendirdi. Getirilen koruyucu ve önleyici tedbirler var. Tabii ki güçlü toplum olmanın yolu güçlü aile yapısından geliyor. Mutlu insan, mutlu aile, mutlu toplum doğurur" dedi.

Evlilik müessesesinin toplum ve insan hayatında çok önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala ise, “Kent Konseyi olarak bu projeye her türlü katkıyı sağlayacağız” dedi.