Yıldırım Belediyesi Evlilik ve Aile Okulu’nun 2016-2017 birinci eğitim dönemini başarıyla tamamlayan 186 kursiyer, sertifikalarını törenle aldı.

Barış Manço Kültür Merkezi’ndeki sertifika töreninde konuşan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, evlilik ve aile okulunun ilçedeki çiftlerin kuracakları hayatları sağlam temellere oturtmasında önemli katkılar sağladığını belirterek, “Sosyal projemizde bizlerle birlikte olan burada eğitim gören, aile kurmak isteyen gençlerimize ailelerimize teşekkür ediyorum. Evlenecek gençlere ve evli çiftlerimize aile içi iletişim, psikolojik danışmanlık, tıp ve evlilik ile kişisel gelişim ve toplumsal cinsiyet konularında eğitimler verdik. Eşlerin kendilerini ve birbirlerini tanımaları, aile içi ilişkilerde empati kurma yaklaşımını özümsemeleri, ailevi meselelerle baş edebilme becerileri kazanmaları, toplumsal ve hukuki sorumluluk taşıyabilmeleri, aile fertlerinin yaşama sevinci ile birlikte hayatı paylaşabilmelerini hedefledik” diye konuştu.

Evlilik ve aile okuluna Yıldırımlıların gösterdiği ilgiden de bahseden Başkan Edebali, “2014-2015 eğitim döneminde 269, 2015-2016 döneminde 308 kursiyerimiz eğitimleri başarıyla tamamladı. Bugün de burada 2016-2017 birinci eğitim dönemini başarıyla tamamlayan 186 kursiyerimize sertifikalarını takdim ediyoruz. Aile zayıfsa o milletin sadece ekonomik kriterlerle güçlü sayılması kabul edilemez. Bu sebeple bugün Avrupa, gelecek adına, aile kavramını koruyamamaktan korkmaktadır. Bizlerin de en büyük mirası, yarınlarımıza bırakacağımız değerlerimizdir” dedi.

Evlilik ve Aile Okulu’nun sertifika töreninde konuşan Klinik Psikolog Yalçın Kireççi, aile ve ev alışkanlıklar isimli bir sunum yaptı.