Bursa’da öğle saatlerinde aniden bastıran sağanak yağmur vatandaşları ve esnafı hazırlıksız yakaladı. Alt geçitte bulunan dükkanlara yağmur suyu girince esnaf perişan oldu.

Merkez Osmangazi ilçesinde, Nalbantoğlu alt geçidinde bulunan dükkanları su bastı. Çarşı esnafı, mallarına zarar gelmemesi için tavana naylon branda gerdi. Yağmur sularının nereden geldiğinin hala çözülemediğini belirten çarşı esnafından Harun Saraçoğlu, “Bizim bu sıkıntımız yürüyen merdivenlerin yapılması ile başladı. Su her yerden akıyor. Esnaflar su akmasın diye naylon geriyor. Çarşı çok rezil bir durumda. Yağmurluk giyip satış yapmak zorunda kalıyoruz. Yağmur suyunun nereden aktığını müteahhitler halen çözemedi. Esnaf tavana branda gerip mallarını korumaya çalışıyor” dedi.

Akan sular yüzünden müşterilerin geri döndüğünü ve mallarının ıslandığını anlatan esnaf Günay Şap ise, “Alt kata inanılmaz derecede yağmur suyu damlıyor. Arkadaşlarımız kendi imkanları ile tedbir aldı, fakat bu işten anlamadığımız için yeterli olmuyor. Buraya yetkililerin gelmesini ve dükkanlarla ilgilenmesini istiyoruz” dedi.