Bursa’da çarşı kültürünü gelecek nesillere aktaracak olan ve Nilüfer Kent Meydanı’nın önemli bir tamamlayıcısı olan Nilüfer Agora, yapılan olağan genel kurul ile yeni yönetimini seçti.

Nilüfer’in en hareketli bölgesinde tüm ihtiyaçların karşılanabileceği bir mekanda çarşı kültürünü yaşatmayı hedefleyen ‘Nilüfer Agora’ya ilgi her geçen gün artarken Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Agora esnafı, çarşı yönetiminin belirlenmesi için düzenlenen 2. olağan genel kurulda bir araya geldi. Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları Turgay Erdem, Adil Kayaoğlu, Ahmet Çakıcı ve birçok daire müdürünün katıldığı genel kurulda divan başkanlığını Ercan Erbaş yaptı

. Seçim öncesi bir yıldır başkanlık görevini yürüten Muhsin Özyıldırım, faaliyet ve mali raporların sunumunu yaptı. Türkiye’ye örnek bir projeyi hayata geçirerek küçük esnafı korumacı bir anlayış sergilediği için Başkan Mustafa Bozbey ve ekibine teşekkür eden Özyıldırım, “Nilüfer Agora gelecek dönemde Bursa’nın en gözde mekanlarından biri olacak. AVM kültürünün hızla küçük esnafı ezdiği bu dönemde Başkan Mustafa Bozbey, örnek bir tavır sergileyerek bu projeyi hayata geçirdi. Eksiklerimiz şuanda elbette var ancak gerek belediyemizin gerekse esnafımızın desteğiyle yaşanan aksaklıkları çözeceğimize inanıyorum” dedi.

Genel kurul sırasında esnaf da sıkıntılarını dile getirirken, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Turgay Erdem de üzerlerine düşeni her zaman yapacaklarını belirtti.

Genel kurulun ilk maddesi gereği üçü belediye görevlisi, ikisi esnaf olmak üzere çarşının 5 kişilik yönetim kadrosu belirlendi. Yapılan oylamaya göre yönetim kurulunda esnaf temsilcileri olarak Hayrettin Topçu ve Ömer Aydoğdu, belediye temsilcisi olarak ise Tahir Yılmazeli, Abdullah Koç ve Ali Turan yer aldı.