İstanbul Bilgi Üniversitesi Pantheon Kulübü’nün düzenlediği törende, Nilüfer Belediyesi, ülke belediyeciliğine katkılarından dolayı “üstün başarı ödülü”nün sahibi oldu.

İş dünyasının “en”lerini belirlendiği törende, ülke belediyeciliğine katkılarından dolayı Nilüfer Belediyesi, Türk sanayiine katkılarından dolayı Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve yılın melek yatırımcısı olarak da Aslanoba Capital Bursa’ya ödül getirdi.

Bu yıl ilk kez düzenlenen ödül töreninde, iş dünyası ve BİLGİ’li öğrencilerin bir araya getirilmesinin hedeflendiğini belirten İstanbul Bilgi Üniversitesi mütevelli heyeti Başkanı Rifat Sarıcaoğlu, açılış konuşmasında, “Türkiye hem profesyonel, hem de akademik anlamda değer oluşturan önemli isimlere sahip. Biz de İstanbul Bilgi Üniversitesi olarak, geleceğin başarılı iş insanlarını ve akademisyenlerini yetiştirmeyi hedefliyoruz. Hayatları boyunca BİLGİ’li olma ayrıcalığını taşıyacak olan öğrencilerimiz, bu akşam iş dünyasının önde gelen isimlerine ödüllerini veriyor. Bu ödüller, Türkiye’nin iş ve akademi dünyasına yapılan katkılar için bir teşekkür mahiyeti taşıyor” dedi.

Törende Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına “üstün başarı” ödülünü alan Nilüfer Belediyesi Koordinatör Başkan Yardımcısı Turgay Erdem, yaptığı konuşmada, “Nilüfer Belediyesi olarak “örnek ve lider” duruşumuzu takdir eden seçici kurula ve Bilgi Üniversitesi’ne, emeği geçenlere, bütün çalışma arkadaşlarım ve Başkanımız Mustafa Bozbey adına yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Nilüfer Belediyesi’ olarak “önce insan” ilkesiyle, insanı merkezine alan, hatta bir adım daha ileriye giderek, Nilüfer’de yaşayan tüm canlıların mutluluğuna odaklanan bir hizmet anlayışında olduklarını vurgulayan Erdem, Türkiye’de pek çok ilke imza attıklarını söyledi. Turgay Erdem, “2013 yılında EFQM Avrupa Mükemmellik Başarı Ödülü’nü “vatandaşa değer katma” gerekçesiyle, Türkiye’ye ilk getiren, hatta bu ödülün Avrupa’da sahibi olan tek belediyeyiz. Bunun yanı sıra, ‘demokrasi, katılımcılık, özgürlük, sosyal belediyecilik, eşitlik ve vicdan’ olarak belirlediğimiz odak noktalarımızla, demokrasi kenti Nilüfer’de, halkın karar alma süreçlerini Mahalle Komiteleri sistemiyle uygulayan tek kurumuz” diye konuştu.