Dünya Engelliler Günü, Nilüfer Belediyesi Engelliler Hizmet Birimi’nin ‘Birlikte dengedeyiz’ sloganıyla hazırladığı renkli programla kutlandı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engellilerin sıkıntılarına dikkat çekmek isteyen Nilüfer Belediyesi farklı bir organizasyona imza attı. Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde düzenlenen programda engelliler ve aileleri, belediye personeli ile birlikte 3 Aralık’ı renkli görüntülerle kutladı.

Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi katılımcıları tarafından yapılan kabartma ve el sanatları görücüye çıkarken, çeşitli atölyelerle engelliler hünerlerini sergiledi. Nilüfer Belediyesi Roman Orkestrası’nın şarkılarıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nünde doyasıya eğlenen engelliler, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile birlikte “Baston” ve “Engelli Misin Vay Vay” şarkılarını söyledi.

Demokrasi, özgürlük, katılımcılık, sosyal belediyecilik, eşitlik ve vicdan anlayışıyla toplumsal dengesizlikleri engellemeye çalıştıklarını söyleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Toplumsal dengesizlikleri gören ve bu konuda sosyal yaklaşımlar geliştiren bir kurumuz. Farklılıklarımızla bir arada yaşama kültürünü geliştirmek, herkesin kentsel hizmetlerden yararlanabilmesini sağlayarak hayatı ve kenti dengelemeye çalışıyoruz. Hizmetlerimizi her geçen gün iyileştirerek, “engelsiz” hale getiriyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde “Birlikte dengedeyiz” sloganıyla buradayız” şeklinde konuştu.