Bursa’da ‘İnsan hakları’ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya’nın elinden aldı.

10 Aralık İnsan Hakları Günü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında ödüller sahiplerini buldu. Eserlerinde insan haklarını anlatan öğrenciler, ödüllerini Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle aldı. Dereceye giren öğrenciler altınla ödüllendirildi. Yarışmada derece alan öğrencileri kutlayan İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, “Öğrencilerimizin böylesine önemli bir konuda düzenlenen yarışmada yer almasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Burada bir derecelendirme yapıldı. Ancak yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Öğrencilerimizi böyle bir organizasyonda yer almaları için teşvik eden ve destek veren öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

İnsan haklarının, modernleşmenin içinde taşıdığı tehlikelere karşı ahlAki ve hukuki bir sigorta görevi yaparak toplumsal düzenleri koruduğunu ifade eden Sarıkaya, “İnsan hakları, artık devletlerin, kültürlerin, coğrafyaların çizdiği sınırların ötesinde kabul gören vazgeçilmez bir değerler sistemi olarak çağdaş dünya düzeninin temelini oluşturmaktadır. Olumlu olumsuz birçok olayın yaşandığı günümüzde modern çağın insanlığa sunduğu en önemli kazanç, insan haklarının evrensel bir değere dönüşmesidir” diye konuştu.

Resim alanında Faik Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Büşra Mil birinci, aynı okuldan Elif Türkmen ikinci olurken, Ertuğrulgazi Lisesi’nden Sertap Çakır üçüncü oldu.

Şiir dalında Yeşil Devlet Hatun Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Gündüz Zeynep birinci, BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi’nden Muhammet Aydın ikinci, Işıklar Askeri Hava Lisesinden Huzeyfe Kocabaş üçüncü oldu.

Kompozisyon dalında ise Işıklar Askeri Hava Lisesi’nden Rahmi Avni Memiş birinci, Mustafakemalpaşa Anadolu Lisesi’nden Buse Doğru ikinci, Yine Işıklar Askeri Hava Lisesi’nden Erdal Aydın üçüncü olma başarısı gösterdi.