Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ni ziyaret eden Doğa Koleji öğrencileri, barınakta bakım ve tedavi gören can dostları ile keyifli bir gün geçirdi.

Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Osmangazi Belediyesi ve Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Bursa Şubesi iş birliğiyle barınağı ziyaret eden öğrencilere hayvanlar hakkında bilgi verildi. Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Şahin, “Osmangazi Belediyesi olarak, dünyayı birlikte paylaştığımız canlıları sadece özel günlerde anmıyoruz. Yılın 365 günü sağlıklı ve doğal bir çevrede yaşamaları için her türlü destek ve çalışmayı yapıyoruz” dedi.

Avrupa’nın en büyük ve en modern hayvan barınaklarından biri olan Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezinin her türlü bakım ve tedavi hizmetlerinin yapıldığı bir yer olduğunu ifade eden Şahin, “Hayvan sever dostlarımızla bir araya gelerek geliştirdiğimiz projelerle, öncelikle çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamayı hedefledik. Barınağın dışında, Osmangazi’de sokaklarda yaşayan sahipsiz kediler için kedi evleri oluşturduk ve dağıttık. Yine kediler için, Osmangazi’deki büyük parklarımızda, içinde 20-25 kedinin yaşayabileceği büyük evler yapmayı planlıyoruz. Hayvan dostlarımızın, yazın su ihtiyacını karşılamak için otomatik su odaklarının yanı sıra, sabit beslenme odakları oluşturduk. Kışın, başta Uludağ yolu olmak üzere çeşitli noktalarda doadaki kuş ve diğer canlılar için yiyecek dağıttık” dedi.

Osmangazi’de yaşayan her canlının yaşama hakkını korumak için çalıştıklarını söyleyen Başkan Yardımcısı Şahin, “Bunlardan biri tarihi kedi tekkesi projemiz. Burayı restore edip kedi hastanesi olarak hizmete açacağız. Ayrıca mobil hizmet veren Mobi-Vet ambulanslar ile hasta hayvanlara acil müdahale yapacağız” diye konuştu.

Toplantının ardından çocuklar öğretmenleri ile birlikte barınağı gezdi. Barınak görevlilerinin nezaretinde kedi ve köpekleri seven, atlara dokunup okşayan çocuklar, can dostları ile birlikte keyifli bir gün geçirdi.