Orhangazi’deki biten ve bitme aşamasında olan projeleri yakından inceleyen Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, 2015 yılının atılım ve hizmetlerin teker teker ortaya çıkacağı bir yıl olacağını söyledi.

Orhangazi meclis üyeleri ile birlikte biten ve bitme aşamasında olan projeleri yakından inceleyen Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi’nin bu projeler sayesinde yeniden ayağa kalkacağını ve kaybettiği zamanı telafi edeceğini söyledi. Ağır tonajlı araçların şehir merkezinden geçişini engellemek için Kale yolunda direk Çeltikçi kavşağına yol bağlanacağını ifade eden Çağlayan, “Bu çalışmamızı kısa bir süre önce başlattık. Yol çalışmasında sona gelindi. Bu yol sayesinde riskli araçlar şehir merkezinden geçmeyecek. Kale ile ilgili olarak ise Bursa Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir proje geliştirip burayı Orhangazi halkına kazandıracağız. Bu alanda sosyal tesis, kafeterya ve dinlenme alanı olacak. Çağlayan, Orhangazililerin gelip son derece nezih ve güzel bir ortamda vakit geçirebilecekleri özel bir mekan olacak” diye konuştu.

Daha önce Adliye sarayı yapımı için Belediye tarafından tahsis edilen arsaya inşaatın en kısa sürede başlayacağını belirten Çağlayan, Orhangazi Belediyesi’ne ait yanındaki bir başka arsaya ise bir şelale park ve sosyal donatı alanları yapılacağını aktardı. Adliye Sarayı Projesinin 2015 yatırım programına alındığını ve projenin Adalet Bakanlığı tarafından hayata geçirileceğini kaydeden Çağlayan, “Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilip hayata geçirilecek olan Zeytin İşleme Merkezi’nin yapılacağı Gemiç Mahallesi altındaki 100 dönümlük alanın yarısı Büyükşehir’e tahsisi sağlanacak. Kalan yarısının ise daha sonradan farklı projeler için değerlendirilebilecek. Gemlik ile Orhangazi’nin çöplerinin büyük silolar ve araçlar vasıtası ile nakli sağlanan çöpler depolanmayacak. Buraya kurulacak olan tesis ile Gemlik ve İznik’ten buraya küçük araçlarla taşınacak olan çöplerin buradan daha büyük araçlarla Bursa’daki çöp depolama alanlarına taşınacak” dedi.

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi’de şu anda en önemli gündemlerinin alt yapı ve üst yapı çalışmaları olduğunu belirterek, “Bu konuda alt yapının tamamlandığı bölgelere de asfalt ve parke ile kaldırım çalışmaları başlatıldı. Yeni hali ile hem kaldırımlar hem de asfaltlamalar son derece modern ve kaliteli olacak. Alt yapı ile birlikte Orhangazi’de bitme aşamasına gelen, devam eden ve planlanan birçok çalışma var. 2015 yılı bir atılım ve hizmetlerin artık teker teker ortaya çıkacağı bir yıl olacak. Alt yapı nedeniyle ciddi bir sıkıntı çekildi. Ama bunun da artık sonuna gelindi. 2015 yılı tüm bu sıkıntıların ortadan kaldırılıp artık projeleri konuşacağımız bir yıl olacak. Orhangazi bu projeler sayesinde yeniden ayağa kalkacak ve kaybettiği zamanı telafi edecektir” diye kaydetti.