Bursa’nın Orhangazi ilçesinde AB’nin desteklediği projeler masaya yatırıldı.

Kaymakamlık bünyesinde kurulan AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen konferansa katılan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Türkiye’nin ve Orhangazi’nin AB projeleri konusunda yetersiz kaldığını belirterek, “Bu projeleri artırmamız, yeni projeler geliştirmemiz gerekiyor. Bu hususta biz de AB projelerinin bir parçası olarak elimizden gelen desteği veriyoruz” dedi.

Çağlayan, AB ve BEBKA ortaklığında hazırlanan “Sizinleyiz projesinin” bir parçası olarak bu projenin meyvelerini vermeye başladığını görmekten mutlu olduklarını söyledi. Çağlayan, “Proje grupları, ihtiyaçları tespit edip, projelerini hazırladıktan sonra ihale aşamasına getirecek. Bizler de bu projeleri hayata geçirmenin yollarını arayacağız. Ümit ediyorum ki 2014 yılında atılan bu temellerin üzerine 2015 yılında daha güzel binalar inşa edilecek” diye konuştu.

Çağlayan, belediye bünyesinde yeni yılla birlikte AR- GE ve proje grubu oluşturacaklarını ifade ederek, “Oluşturacağımız bu proje grubu sayesinde diğer kurumların da desteği ile daha yeni projeler geliştirip Orhangazi’ye kazandırmayı planlıyoruz” dedi.