Bursa Orhangazi Belediyesi tarafından tefrişatı yaptırılan Üreğil Kız Kur’an Kursu Cuma Namazı sonrasında düzenlenen törenle hizmete girdi.

Orhangazi Müftülüğü bünyesinde eğitim verecek olan yeni Kur’an Kursu için Cuma namazı sonrasında açılış töreni düzenlendi. Kur’an Kursu’nun açılış törenine Belediye Başkanı Neşet Çağlayan İlçe Müftüsü Nihat Aktaş, Belediye Başkan yardımcıları Necmettin Şahin, Şemsi Kılıç ile meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Nihat Aktaş, çocukların 4 yaşından itibaren dini eğitim almaları gerektiğini belirterek, "Kur’an Kursu’nun tefrişatı konusunda tüm desteklerini sunan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’a teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ise konuşmasında Üreğil’de böyle bir Kur’an Kursu’nun hizmet verecek olmasından dolayı memnuniyetini dile getirerek, "Orhangazi Belediyesi olarak özellikle bu eğitim kurumlarına, Kur’an Kurslarına destek olma mecburiyetimizin farkındayız" dedi. Müftü Akbaş’ın göreve geldiği günden bu yana Orhangazi’de bir çok mahalleye bu tür hizmetler kazandırdığına dikkat çeken Çağlayan "Amacımız bu tür eğitim yuvalarının sayısını daha da artırmak. Bu konuda üzerimize düşeni her zaman yapacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Üreğil Kur’an Kursu’nun açılış töreni dualar eşliğinde gerçekleştirildi.