Daha modern ve yaşanabilir bir Osmangazi inşa etmek için sağlıktan spora, eğitimden ulaşıma kadar her alanda yatırımlar yapan Osmangazi Belediyesi, ilçenin çehresini değiştirecek projelerini Kasım ayı içerisinde birer birer hizmete açacak.

Geçtiğimiz dönem hayata geçirilen bin 166 proje ile ilçeye altın çağını yaşatan Osmangazi Belediyesi, yeni dönemde de hizmetlerine son sürat devam ediyor. Osmangazi Belediyesi, Kasım ayı içerisinde Bağlarbaşı Karakolu, Ertuğrul Sağlam Spor Tesisi, Mehmet Akif Mahallesi Bilgi Evi, Doğanevler Üst Geçit’i, Panayır Taş Köprü, Hamitler Kapalı Pazar Yeri, Demirtaş Trap Tesisleri, Panayır Spor Tesisi, Altınova Spor Tesisi ve Emek Bölgesi Parkları’nı hizmete açarak ilçeye değer katacak.

İnsanların yaşamlarını kolaylaştıracak, Osmangazi’yi Türkiye’nin parlayan yıldızı yapacak projeler inşa ettiklerini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Geçtiğimiz dönem Osmangazi Belediyesi olarak önemli hizmetler gerçekleştirdik. Yeni dönemde bu hizmetlerimiz artarak devam ediyor. İlçemizin çehresini değiştirecek olan yatırımlarımızın açılışlarını Kasım ayı içerisinde gerçekleştirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Osmangazi’de yapacak çok işimiz var. Özellikle kentsel dönüşüm konusunda çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Soğanlı’da hayata geçireceğimiz kentsel dönüşüm projesi ile Bursa’da dönüşümü başlatacağız. Sadece Soğanlı değil, çevre mahalleleri de tetikleyecek olan bu projenin hayata geçmesiyle birlikte Bursa, Türkiye’deki kentsel dönüşüme ışık tutacak” dedi.

AÇILIŞI BAŞBAKAN YAPACAK

Gelecek nesillere yatırım yapmayı ilke edinen Osmangazi Belediyesi’nin 14 yeni spor tesisinden biri olan Altınova Spor Tesisi, gençler için yapmış olduğu önemli yatırımlardan birisi. Açılışını Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yapacağı tesis, toplam 37 bin 573 metrekare alan üzerine inşa edildi. Tesiste, biri standart ölçülerde olmak üzere iki adet futbol sahası, soyunma odaları, yönetim binası, kafeterya, fitness alanı, çocuk oyun alanı ve koşu yolu yer alıyor. 7’den 70’e herkese hitap eden bir sosyal yaşam merkezi olacak olan tesiste, Bursa ve Türkiye’nin gururu olacak sporcular yetişecek.

BURSA EMNİYETİ’NE BÜYÜK DESTEK

Temeli geçtiğimiz Ocak ayında atılan Bağlarbaşı Polis Karakolu, Bağlarbaşı Mahallesi Hürriyet Caddesi 1. Balkan sokak üzerinde, bin 254 metrekare alan üzerine 5 kat olarak inşa edildi. Teknik birimler, emniyet birimleri, yemekhanenin yer aldığı karakol binası, açılış töreniyle birlikte Bursa Emniyet Müdürlüğüne devredilecek. Modern mimarisi ve fonksiyonel yapısıyla örnek bir karakol olan Bağlarbaşı Polis Karakolu için 1 milyon lira kaynak kullanıldı.

ERTUĞRUL SAĞLAM’IN ADI YAŞATILACAK

Bursaspor’u şampiyon yapan Ertuğrul Sağlam’ın adı kentte yaşatılacak. Adalet Mahallesi’nde toplam 7 bin 716 metrekare alana sahip olan Ertuğrul Sağlam Spor Tesisleri bünyesinde 2 kapalı akrilik tenis kortu, 2 tenis eğitim kortu, 1 fitnes, 1 jimnastik ve step salonu yer alıyor. Ayrıca tesiste 2 toprak tenis kortu, 1 çocuk yüzme havuzu ve 2 kafeterya bulunuyor. 2 milyon 500 bin lira kaynak kullanılarak inşa edilen Ertuğrul Sağlam Spor Tesisi, hizmete girmesiyle birlikte Bursa’nın en önemli spor merkezlerinden biri olacak.

ULAŞIM YATIRIMLARI HIZ KESMİYOR

İlçede yoğunlaşan trafik yükünü rahatlatmak adına yol yapımından otopark inşaatına, imar yollarından asfalt çalışmalarına kadar birçok alanda yatırım yapan Osmangazi Belediyesi, Nilüfer deresi üzerinde bulunan Taş Köprü’yü yenileyerek, Panayır ile Altınova mahallelerini birbirine bağlıyor.

KAPALI PAZAR ALANLARI İLE ALIŞ VERİŞ ARTIK DAHA RAHAT

Pazar yerlerini cadde ve sokak aralarından çıkartıp sağlıklı modern birer yaşam merkezine dönüştüren Osmangazi Belediyesi’nin 7 kapalı pazar alanı projesinden biri olan Hamitler Kapalı Pazar Alanı, 9 bin 700 metrekare alan üzerine inşa edildi. Vatandaşın ve esnafın daha konforlu hizmet alabilmeleri için tasarlanan Pazar yerinde iki açık otopark, balıkçılara özel bir bölüm, zabıta birimi, çay ocağı, tuvalet, görevli odası ve mescit yer alıyor.

BURSA’DA BİR İLK

Osmangazi Belediyesi, Bursa’da bir ilke daha imza atarak Demirtaş Barajı bölgesinde atıcılık ve trap tesislerini kente kazandırıyor. 31 bin 575 metrekare alana sahip tesis, trap poligonu, skeet poligonu, idari bina, çocuk parkı, piknik yerleri, açık alan fitness aletleri, büfe, kafe, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, spor sahaları, çeşme, güvenlik noktası, otopark ve açık alanlardan oluşuyor.

PANAYIR, SPOR TESİSİNE KAVUŞUYOR

“Sporla gelişen Bursa sağlıklı yetişen nesiller” hedefiyle yola çıkan Osmangazi Belediyesi, Panayır Mahallesi’ne 35 bin 858 metrekare alanı kapsayan muhteşem bir tesis kazandırıyor. Toplam 35 bin 858 metrekare alan üzerine kurulan spor tesisinde, biri nizami ölçülerde iki futbol sahası, soyunma odaları, tribün, yürüyüş yolları, fitnes aletleri ve çocuk oyun alanları yer alıyor.

OSMANGAZİ YEŞİL ALANLARLA DONATILIYOR

Geçtiğimiz dönem toplam 255 bin metrekare alana sahip 150 park ve yeşil alanı ilçeye kazandıran Osmangazi Belediyesi, yeni dönemde de 150 park ve yeşil alan inşa etmek hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Çarpık ve plansız yapılaşma olan mahallelere meydan ve yeşil alanlar inşa ederek vatandaşlara nefes alabilecekleri mekanlar kazandıran Osmangazi Belediyesi, Kasım ayı içerisinde Emek bölgesinde yapımı tamamlanan parkların açılışını gerçekleştirerek, Bursa’nın yeşiline yeşil katacak.