Osmangazi Belediyesi, yoğun yağan kar yağışının ilçede hayatı olumsuz etkilenmemesi için seferber oldu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi’de kar, buzlanma ve donla mücadelenin 60 personel, 16 iş makinesi, 1 adet tuz aracı ile kesintisiz bir şekilde süreceğini söyledi. Dündar, “Vatandaşlarımızın mağdur olamamaları için ekiplerimiz hazır. İlçedeki tüm cadde ve sokakları trafiğe açık tutmak için 24 saat görev yapacak olan ekiplerimiz, kar yağışının başlamasıyla birlikte çalışmalarına başladı” dedi.

2014-2015 kışında kullanılmak üzere depolarında 500 ton kaya tuzu bulunduğunu ifade eden Dündar, “Kaya tuzunun 150 tonu torbalanmış halde. Torbalanmış tuzları valilik, kaymakamlık, hastaneler, okullar, mahalle muhtarlıkları ve diğer resmi kurumlara teslim ederek, buralarda kullanımını sağlayacağız. Acil olaylara karşı kısa zamanda müdahale edebilecek bir ekibi de, Fen İşleri Müdürlüğü şantiye sahamızda hazır tutuyoruz” dedi.

Öncelikli olarak trafiğin yoğun olduğu bölgelerde buzlanmaya karşı ekiplerin kar temizleme ve tuzlama çalışmalarına başladığını söyleyen Dündar, kapanma riski bulunan köy yollarının açık tutulması için bir grayderin sürekli köy yollarını temizleyeceğini belirtti. Dündar, “İlçemizin yüksek kesimlerindeki Doburca, Çekirge, Esentepe, Alacahırka, İvazpaşa, Mollafenari ve Maksem mahallelerinde çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Osmangazili vatandaşlarımızın içi rahat olsun, bizler kışa hazırız” diye konuştu.