Osmangazi Belediyesi, başta ilköğretim çağındaki çocuklar olmak üzere her yaştan insanın faydalanabileceği bilgi evlerinin dördüncüsünü Emek Mahallesi’ne yapıyor.

Emek Adanan Menderes Mahallesi Okul Caddesi üzerinde inşa edilecek bilgi evinin temeli atıldı. Temel atma törenine AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Mustafa Dündar, “Osmangazi’nin 136 mahallesini gezerek vatandaşlarımızın taleplerini bir bir yerine getiriyoruz. Daha dün, Bursa’mızın en eski çarşılarından biri olan Tahtakale Pazarı’nın restorasyonunu başlattık. Çarşı ve hanlar bölgesinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla birlikte bölgedeki ticari hayatı, dolayısıyla Bursa’nın ticari hayatını canlandırıyoruz” dedi.

Temeli atılan tesisin ilçeye kazandırılan dördüncü bilgi evi olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Dündar, “Yaklaşık bin metrekare alan üzerine inşa edeceğimiz bilgi evi, tamamlandığında gençlerimizin, çocuklarımızın, kadınlarımızın, kısacası her yaştan insanımızın istifade edebileceği, kültür ve sanat faaliyetlerine katılabileceği bir mekan olacak. 300 gün içerisinde tamamlanması hedeflenen proje için 1 milyon 626 bin lira kaynak kullanacağız” diye konuştu.

Emek Mahallesi’ndeki cumartesi pazarının sokaktan kaldırmasıyla ilgili vatandaşların talebini de değerlendirdiklerini söyleyen Dündar, “Bu pazarı sokaktan kaldıracağız. Bir diğer ihtiyaç olan taziye evinin temelini de bir kaç gün içerisinde atacağız. Bugün temelini attığımız bilgi evi, Emek Mahallesi’ne ve ilçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından temele ilk harç döküldü.