Osmangazi Belediyesi’nin 2015 yılı bütçesi 390 milyon lira olarak kabul edildi. 200 milyon 963 bin lira yatırımlara ayrılırken, ikinci en büyük dilim 108 milyon 126 bin lirayla mal ve hizmet alımlarına ayrıldı.

Osmangazi Belediye Meclisi’nin kasım ayı toplantısı Mustafa Dündar başkalığında yapıldı. Dündar, meclis üyelerine geçtiğimiz ay yapılan yatırım ve hizmetler hakkında bilgi verdi. CHP ve MHP’li üyeler, Suriye’deki Türkmenlere gönderilen yardım TIR’ları için Başkan Dündar’a teşekkür etti.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ne yapılması planlanan termik santralin de gündeme taşındığı meclis toplantısında CHP ve MHP meclis üyeleri, termik santralin Bursa’ya başta sağlık ve çevre olmak üzere, her alanda büyük zarar vereceğini belirterek, Dündar’dan santrale karşı tavır almasını istedi. Dündar, her zaman Bursa’nın ve Bursa halkının menfaati doğrultusunda hareket ettiklerini, termik santral konusunda da bu anlayışla hareket edeceklerini ifade etti.

Gündeme ilişkin konuşmaların ardından 2015 yılı bütçesi görüşüldü. CHP ve MHP, daha ayrıntılı bir görüşme yapılabilmesi için meclisin pazartesi günü özel gündemle toplanması yönünde talepte bulundu. Dündar, bunu oylamaya sundu. Yapılan oylamada, bütçenin bir başka gün görüşülmesi yönündeki talep AK Partili meclis üyelerinin oyları ile reddedildi. Bu kararın ardından MHP’li üyeler meclis salonunu terk ederek bütçe görüşmelerine katılmadı.

CHP grubu 2015 yılı bütçesine ret oyu kullandı. Oy çokluğu ile kabul edilen Osmangazi Belediyesi’nin 2015 mali yılı bütçesi, bir önceki yıla göre 36 milyon liralık artışla 390 milyon TL olarak belirlendi. Bütçeden aslan payını 200 milyon 963 bin lira ile yatırımlar aldı. Toplam bütçenin yüzde 52’sine tekabül eden yatırım giderlerinin ardından ikinci en yüksek paysa 108 milyon 126 bin lira ile mal ve hizmet alımlarına ayrıldı.