Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nda (OSMEK), filografi sanatını öğrenen bayanlar, yaptıkları eserlerden oluşan bir sergi açtı.

Osmangazi Belediyesi’nin ücretsiz olarak düzenlediği ve bugüne kadar yüzlerce kişiyi meslek ve iş sahibi yapan OSMEK, aynı zamanda ev hanımlarına sanatçı kimliği de kazandırıyor. Hat sanatı, hayvan figürleri, çeşitli amblemler ve çiçeklerin konu edildiği serginin açılışını gerçekleştiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “OSMEK Kurslarına katılarak bu sanatı öğrenip kendini geliştiren kardeşlerimizin sergisini açıyoruz. Burada sergilenen her bir tablo birer sanat eseri. Yapanın ruhunu kattığı, ince işçiliği ile dikkat çeken eserler. Ben her üç kardeşimizi de başarı ve azimlerinden dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Ördekli Kültür Merkezi’nde açtıkları sergi ile eserlerini sanatseverlerin beğenisine sunan Katre-i Nur Filografi ve Sanat Atölyesi kurucularından Hatice Başoğlu, yaklaşık bir buçuk yıllık bir çalışmanın ardından, üç arkadaş olarak omuz omuza vererek ortaya güzel bir iş çıkarttıklarını söyledi.

Sergide eserleri bulunan Fatma Sarıgöl ve Elif Çeçen ise, “Filografi, her bayanın yapabileceği, stresini atabileceği mutlu olacağı bir sanat. Her tabloya başlarken duyulan heyecan ve sonrasında ortaya çıkan eserin verdiği mutluluk tarifsiz. Tüm bayanlara, belediyelerin açtığı bu kurslara katılmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.