Gençlere başarıya ulaşmanın püf noktalarını anlatan Bursalı işadamı Hüseyin Özdilek, “Dürüst olun. Sevmediğiniz işi asla yapmayın. Elinizdekilerle mutlu olmayı bilin. Mutlu olmayı servet hesabına bağlamayın" diye öğütlerde bulundu.

Bursa Yeşil Rotary Kulübü ve Bursa Rotaract Kulübü tarafından düzenlenen iki günlük RYLA (Rotary Yarının Liderlerini Arıyor) seminer programı Bursa Holiday Inn Hotel’de hafta sonunda gerçekleştirildi. Seminerin konuşmacılarından olan İşadamı Hüseyin Özdilek, yaklaşık 1 saat süren sunumunda gençlere deneyimlerini aktararak çeşitli öğütlerde bulundu. Başarılı olmanın yollarını anlatırken kendi yaşamından kesitler sundu. Başarılı olmak için çok çalışmak gerektiğini söyleyen Özdilek, "Yaz aylarında mutlaka bir iş bulup çalışın. Ailenizin maddi durumu iyi bile olsa çalışın. Çalışınca emeğin kıymetini anlar iş sahibi olunca emeğe hakkını verirsiniz" dedi.

Özdilek, çocukluk ve gençlik yıllarında bisiklet alacak parası dahi olmadığını söyleyerek, "Yaz tatillerinde çalışarak para kazandım. Bu parayla bisiklet alabilirdim. Ama bunun yerine aileme katkıda bulunmayı tercih ettim. Yaptığımdan pişman değilim. Çünkü böyle davranmak beni çok iyi disipline etti. 20’li yaşlarda Avrupa’yı tanımam bana büyük kazanç sağladı. Param olmadığı için Avrupa’ya trenle gittim. O seyahat benim ufkumu açtı. Hayata bakışımı değiştirdi. Bir işletmenin gelişmesinin firma kültürünün oluşmasına bağlıdır. Bu kültürün oluşması zaman alır. Tutarlılık ve sürdürülebilirlik ister. Üretim maliyetlerini çok iyi hesaplamanız lâzım. Genel giderlerin maliyetini de düşünmeniz gerekiyor” dedi.

Büyük paralar harcayarak büyük işler yapmak önemli olmadığını, önemli olanın kişinin yaptığı işi sevmesi olduğunu da vurgulayan Özdilek, “Başarı sabır ister. Hemen pes etmeyin sabırla sevdiğiniz işi sürdürün. Özel sektör firmalarının kâr edebilmesi için kurumsallaşması gerekiyor. Bunun içinde firmanın başındaki liderin dürüst ve ahlaklı olması gerek" diye kaydetti.

Yeşil Rotary Kulübü Başkanı Hülya Köseleci ise, Türkiye’nin çeşitli ilerinden gelen 18-30 yaş grubundaki 80 gence, uzman eğitmenler tarafından liderlik eğitimi verileceğini söyledi.