Osmangazi İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret eden Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, kız çocuklarının eğitimine yapılan yatırımın geleceğin garanti altına alınması anlamına geldiğini söyledi.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya Osmangazi İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necdet Sezer’in de katıldığı ziyarette Okul Müdürü Zerrin Şehirli’den bilgi alan Veli Sarıkaya, okulda bir takım incelemelerde bulundu. Okulda eğitim alan kız öğrencileri sınıflarında ziyaret eden Sarıkaya, öğrencilere kendilerine hedef belirlemelerini tavsiye etti.

Kız çocuklarının eğitiminin, toplumsal geleceğin önemli unsurlarından biri olduğunu belirten Veli Sarıkaya, “Kadının toplumsal yaşamda cinsiyet ayrımcılığı ile karşı karşıya kalmadan yaşaması ve kendini ifade edebilmesi isteniyorsa öncelikle kız çocuklarının eğitimine önem verilmeli. Kız çocuklarının eğitimine yapılan yatırım toplumsal geleceğin garanti altına alınması anlamına geliyor. Bu nedenle son yıllarda kız öğrencilerinin eğitimi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizin de üzerinde titizlikle durduğu bir konu oldu” dedi.

Bursa’nın, ülkenin önemli sanayi kentlerinden biri olduğunu da kaydeden Veli Sarıkaya, "Mesleki eğitimin geleceğine yön vermek açısından sektör analizlerinin yapılmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yapılacak sektör analizleriyle mesleki eğitiminin sanayinin ihtiyacı olan alanlara doğru yönlendirilmesi sağlanacaktır. Mesleki eğitimin gelişimini sağlamak adına birçok çalışma gerçekleştiriyoruz. Sanayi kuruluşlarıyla öğrencilerimizi, oluşturacağımız dijital bir platformda buluşturmak istiyoruz. Böylelikle mesleki eğitimin sektör imkânlarından daha fazla faydalanmasını hedefliyoruz” diye kaydetti.