İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, Bursa’da 3 bin 204 Suriyelinin okullarda sisteme dahil edildiğini belirterek, öğrencilere uyumlarının sağlanması için öncelikle Türkçe öğretildiğini söyledi.

Suriye’de yaşanan olaylar sebebiyle Bursa’ya göç eden Suriyeli öğrencilere uyum sağlamaları için öncelikle Türkçe öğretildiğini ifade eden Sarıkaya, “Bize müracaat eden Suriyeli öğrencilerin denklik işlemlerini yaparak seviyelerini belirliyoruz. Çocukların eğitim düzeyine göre kaçıncı sınıfa başlaması gerektiğini tespit ediyoruz. İlk ve ortaöğrenim çağındaki öğrencilerimizi tespit ettiğimiz seviyelerine göre okullarımıza yönlendiriyoruz. Bu öğrencilere, uyumlarının sağlanması için öncelikle Türkçe öğretiliyor. Bunun için okullarımızda ayrı kurslar düzenliyoruz. Bursa’da, bugün itibarıyla eğitim sistemine dahil edilen Suriyeli öğrenci sayısı, ilk ve orta seviyede 3 bin 133, din öğretimi kapsamında 60, mesleki eğitim kapsamında 7, ortaöğretim kapsamında 4 olmak üzere toplam 3 bin 204 oldu. Hedefimiz, Suriyeli göçmen öğrencileri milli eğitim sistemine dahi etmek ve onların öğrencilerimizle kaynaşmasını sağlamak. Türkçe’yi öğrenmelerini sağlamayı ve müfredat kapsamında sağlıklı bir eğitim almalarını da amaçlıyoruz” dedi.

Eğitimin hayat boyu devam etmesinin önemini vurgulayan Sarıkaya, “Suriyeli ailelerle ilgili de çalışmalar yürütüyoruz. Meslek edindirme kursları kapsamında ailelere eğitim veriyoruz. Eğitim sonunda meslek ediniyorlar ve topluma uyumlarının sağlanması konusunda önemli bir adım atılmış oluyor” diye konuştu.