Hemofili ve Talesemi Derneği (HETADER) yönetim kurulu üyeleri AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun’u ziyaret etti.

Ziyarette HETADER’in çalışmalarından bahseden Dernek Başkanı Uzman Doktor Elif Güler Kazancı, hayata geçirdikleri ‘Kan kardeşim olur musun?’ kampanyasına dikkat çekti. Kazancı, “Talesemi, dünyada en sık görülen kan hastalıklarından biridir. Akdeniz anemisi olarak da bilinen bu hastalığı taşıyan insanlarımız yaşamlarını sürdürebilmek için hayatları boyunca üç ya da dört haftada bir kan nakline ihtiyaç duyuyorlar. Bu ihtiyacın giderilmesine bir nebze olsun katkıda bulunabilmek için kampanyamızı başlattık. Şu ana kadar kampanyamız büyük ilgi gördü. Gayemiz, ülkemizde bu hastalıkla mücadele eden insanlarımızın bir yılda duyduğu 50 bin litrelik kan ihtiyacının giderilmesine elimizden geldiğince destek olmaktır. Acı bir gerçektir ki şehrimizde bu hastalığı taşıyanların sayısı ne yazık ki Türkiye ortalamasının iki katı oranında. Bir yandan da gerçekleştirdiğimiz programlarla bu hastalığa dikkat çekip, yeni nesilleri elimizden geldiğince korumak için bireyleri bilinçlendirmeye çalışıyoruz. İnanıyorum ki halkımızla ve kurumlarımızla el ele vererek, bu hastalığın yenilmesi adına önemli mesafeler kat edeceğiz” dedi.

İl Başkanı Cemalettin Torun ise, derneğin çalışmalarını kuruldukları günden bu yana takip ettiklerini ve destek olmaya çalıştıklarını belirtti. Torun, bu hastalığı taşıyan kişiler ve yeni nesillerin korunması adına çok önemli olduğunu altını çizerek, HETADER’in faaliyet ve kampanyalarına verdikleri desteği sürdüreceklerini söyledi.