Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki yazıhane sahipleri ve işletmecilerle bir araya gelen Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy, hizmet kalitesinde havaalanı konseptini yakalamak için çalıştıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Burulaş tarafından işletilen Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin Türkiye’ye örnek bir kompleks olması yönündeki çalışmalar hızla sürerken, Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy, yazıhane sahipleri ve işletmecilerle yıl sonu değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Gemlik Atatepe Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıda konuşan Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy, “Bundan 5 yıl öce çok kötü durumda olan terminal Büyükşehir Belediyemizin devreye girmesiyle bugün Türkiye’nin en güzel terminallerinden biri haline geldi. Güvenlik ve temizlik hizmetlerinin yanında görsel iyileştirmelerle hizmet kalitesini en üst seviyeye çıkarıp, havaalanı konsepti yakalamaya çalışıyoruz. Bu nedenle iş ortağımız olan terminal esnafımız ve işletmecilerle bir araya geldik. Yaşadığımız sorunları, yapılması beklenen iyileştirmeleri ve hizmet kalitesini daha nasıl artırabiliriz gibi konuları birlikte değerlendireceğiz” dedi.

Terminalde yaşanan en önemli sorunların başında müşteri azlığının geldiğini ifade eden Fidansoy, yapılacak Kent Meydanı- Terminal tramvay hattı ile terminale daha çok yolcu gelmesinin sağlanabileceğine dikkat çekti. Orta refüjün sağ va sol tarafından gidecek yaklaşık 8 kilometrelik tramvay hattının proje ihalesinin yapıldığını hatırlatan Fidansoy, inşaat ihalesinin yapılmasının ardından da inşaata başlanabileceğini, hattın ikinci etabının ise köprü üzerinden Demirtaş OSB girişine kadar uzanan bölümün oluşturduğunu söyledi.

Bursa Otogar Esnaf ve Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yılmaz Ataş ise terminal esnafının en büyük sorununun müşteri sayısı azlığı olduğunu söyledi. İlçelerden gelen araçların tek merkez olarak terminalde toplanması, terminal dışındaki farklı noktalardan yurtdışına yolcu taşıyan otobüslerin terminale yönlendirilmesi gibi çalışmalarla terminalde hareketliliğin artabileceğini belirten Ataş, sorunlar ve çözüm yollarının ele alındığı bu tür toplantıların yararlı olacağına inandıklarını da sözlerine ekledi.