Bursalı sporseverler Kasım ayının son haftasında Uludağ’da kayak, Trilye’de güneşli bir havada yelken yarışı yaptılar.

Bursa Yelken Kulubü ile Eker Süt’ün ortaklaşa organizasyonu olan Eker-BYK Trofesinin 7. ayağı olan Burgaz Kupası 13 teknenin katılımı ile Trilye ile Burgaz arasında gerçekleştirildi.

Bursa Yelken Kulübü Başkanı Dr. Sürel Solaközlü, 7. ayak olan Burgaz Kupası ile bu yılın trofesinin tamamlandığını söyledi. 2014 yılında dernek olarak 9 farklı organizasyona imza attıklarını belirten Solaközlü, önümüzdeki yıl Bursa’ya 2 yeni yarış teknesinin daha kazandırılması için yelken meraklıları için araştırmalar yaptıklarını söyledi. Yarış teknelerinin 25 bin avro ile 50 bin avro fiyatlar arasında kondisyonu yüksek olarak ikinci el bulunabildiğini, takım ruhunu geliştiren ekiplerin, yarış teknesi edinmesini arzuladıklarını kaydeden Solaközlü, yerel yönetimlerin ve Bursa’nın markalarının takım desteği ile yelken sporunun Bursa’da daha da gelişeceğine dikkat çekti.

Eker Yayık Ayran Ekibinin Başkanı Ahmet Eker’de rahatsız olmasına rağmen yelken ekibini yalnız bırakmamak için Burgaz Kupası yarışlarına ilaç desteği ile katıldı.

Burgaz Kupası için planlanan sabah 10 30 daki start beklenen rüzgarlı havanın gecikmesi sebebiyle 1 saat rötarlı yapıldı. Tekneler 6-7 knot arasında gelen poyraz rüzgarı ile yarışa start verdi. Burgaz’a kadar iyi bir hava yakalayan teknelerde bu yarışta birinciliği Borusan’ın destek verdiği Evulutıon aldı. İkinciliği Eker Süt’ün Yayık Ayran teknesi alırken, üçüncülüğü bir alt grup teknelerden olan Mavi Deniz kazandı. Teknelerin özelliklerine göre handikapların hesaplandığı kupada 13 teknenin sıralaması Salı günü federasyona bildirilecek. Yelkenciler yarıştan sonra Eker Süt sponsorluğundaki mangal partisinde gönüllerince eğlendiler. Bursa Büyükşehir eski Başkanı Erdoğan Bilenser’de teknesi ile yarışlara katıldı. Bursa Gemlik’te bir tershanede yerli yapım olan Dr. Yıldırım Beyazıt Usta’nın gemisi YUSTA’da yarışların en dikkat çeken teknesiydi.

Uludağ’ın karla kaplı zirvesinin de çıplak gözle seyredildiği körfezde, Bursalıların güneşli 16 derece sıcaklıkta yelken sporu yaparken, bir grup gencinde Uludağ’daki pistlerde kayak ve snowbord yapmaları, Uluşehir Sloganını gerçek hayatta tescillediği yorumlarını getirdi.

İRF