Gemlik Ticaret ve Sanayi Odas’ında (GTSO) genç ve kadın girişimci komiteleri seçimleri yapıldı. Genç girişimcilerde Kemal Öncü, kadın girişimciler ise Selma Özsabuncu komite başkanı seçildi.

Ticaret ve Sanayi Odası Salonu’nda gerçekleştirilen seçimler gün boyu devam etti. Yönetim kurulu üyeleri Ergin Erenoğlu, Şefik Yılmaz ve Fikret Mete ile genel sekreter Agah Arda’nın gün boyu takip ettiği seçimlerde 18 genç ve 7 kadın girişimci oy kullandı. Oylama sonunda kadın girişimci olarak komite başkanlığına aday olan Selma Özsabuncu 7 katılımcının tamamının oyunu alırken, diğer aday Özlem Özkoççaz’a ise oy çıkmadı. Genç girişimci komite başkanlığına aday olan Kemal Öncü ve Mehmet Taşar’ın sayımında ise heyecanlı anlar yaşandı. 9’a 9 beraberlikle sonuçlanan sayım sonrası beraberlik halinde ’Adaylıktan vazgeçerim’ diyen Mehmet Taşar çekilince, Kemal Öncü genç girişimci komite başkanlığına seçildi. Komiteler ilerleyen günlerde göreve başlayacağı belirtildi.

Seçim sonrası değerlendirmede bulunan Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Akıt, “Türkiye’de kadın ve genç girişimciliğin gelişmesi amacıyla, girişimcilere yönelik pozitif ayrımcılık politikasının bir örneğini oluşturmak üzere, 2007 yılında TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu, 2009 yılında da aynı usul ve esaslarla TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu kuruldu. Türkiye’nin en geniş girişimci ağını oluşturan Kurullar, girişimci potansiyelinin nitelik ve nicelik bakımında geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla politikalar belirler ve girişimcilik kültürünün gelişmesine öncülük etmekteler” dedi.