Bursa Veteriner Hekimler Odası, 1-5 Aralık tarihleri arasında 20 veteriner hekimin katıldığı sağlık suni tohumlama kursu düzenledi.

Odanın BAOB Yerleşkesi’nde 5 gün süren kursta, suni tohumlama konusunda teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı eğitim de verildi. Kursa katılan veteriner hekimler, teorik eğitimin ardından uygulamalı eğitim yaptılar ve sertifika almaya hak kazandı.

Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam, kursun başında yaptığı konuşmada, mesleki eğitim çalışmalarının odanın faaliyetleri arasında önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Gelen taleplere göre mesleki konularda kurslar düzenlediklerini ve meslektaşlarının gelişimine katkıda bulunduklarını ifade eden Sağlam, “Suni tohumlama ülkemizle birlikte bütün dünyada sığırların gebe bırakılması için yapılan bir uygulamadır. Suni tohumlama yapılmasıyla ilgili birçok yöntem var. Kursta, dünyadaki diğer ülkelerde de yaygın olarak kullanılan recto-vaginal suni tohumlama yöntemi konusunda eğitim veriyoruz” dedi.

Sağlam, 2011 yılında çıkarılan yönetmelikle, suni tohumlama kurslarına veteriner hekim katılabildiğini, suni tohumlamayı da sertifikası olanların yapabildiğini vurgulayarak, bu açıdan kursa ilginin yüksek olduğunu söyledi. Sağlam aralık ayı sonunda bir kurs daha düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.