Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 65 yaş üzeri vatandaşların ücretsiz seyahat etmesinin belediyeye yıllık 40 milyon TL’lik ekstra yük getirdiğini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısında Bursa logosu ile ilgili düşüncelerini açıkladı. Çarşamba’daki İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen meclis olağan toplantısında, Bursa Valiliği tarafından yaptırılan ve geçtiğimiz günlerde kamuoyuna tanıtılan Bursa şehir logosuna ilişkin eleştirileri cevaplayan Başkan Altepe, logonun iyi niyet çabalarının sonucu olduğunu, benimsendiği takdirde Bursa’nın tanıtımına katkı sağlayacağını vurguladı. Logo çalışmasının eski Vali Şahabettin Harput zamanında başlatıldığını ve büyük oranda tamamlandığını, tanıtımının ise Vali Münir Karaloğlu dönemine denk geldiğini anlatan Başkan Altepe, “Ortada iyi niyetli bir teşebbüs var. ‘Logo göründüğü zaman Bursa hatırlansın’ diye yapılan bir çalışmaydı. İnşallah tuttuğu ve alışıldığı zaman Bursa’ya katkı sağlayacaktır” dedi.

Başkan Altepe, meclis toplantısında, Nilüfer Çayı’nın temiz akması konusunda yapılan çalışmalar ile yüzde 10’luk ulaşım zammına da değindi. Nilüfer’in temiz akması konusunda en radikal adımları attıklarını, İsmetiye Deresi’ne bırakılan kirli atıkların Deliçay vasıtasıyla Niüfer’e ulaştığını, buradan da Marmara Denizi’nin kirletildiğini vurgulayan Başkan Altepe, “Şu anda oradaki tüm kirleticileri kollektörlere bağlıyoruz. Demirtaş ve İsmetiye bölgelerinde işlem tamamlandı. Büyük fabrikaların hepsi tek tek bağlanıyor. Kirleticilerin hepsini kaldırmakta kararlıyız. En kısa zamanda derelerimizin temiz akmasını ve oralarda balık tutmayı hayal ediyoruz” diye konuştu.

Başkan Altepe, ulaşım zammı ve 65 yaş üzeri vatandaşların serbest seyahati konusunda ise sorumluluğun merkezi hükümette olduğunu ifade etti. Ulaşımda kar amacı güdülmediğini, temel hedefin hizmet etmek olduğunun altını çizen Başkan Altepe, ulaşıma yüzde 10 zam gelmesine rağmen hala zararla çalışıldığını anlattı. 65 yaş üzeri vatandaşların ücretsiz seyahat etmesi konusuna da açıklık getiren Başkan Altepe, bunun uygulanmasının mümkün olmadığını kaydetti. 65 yaş üzeri vatandaşların ücretsiz seyahat etmesinin Büyükşehir Belediyesi’ne yıllık 40 milyon TL’lik ekstra külfet getirdiğini vurgulayan Başkan Altepe, “Biz burada sadece kamu hizmeti yapıyoruz. Zarardan emin olmamız lazım. Yıllık 40 milyon TL’lik ek bütçeyi kabul etmemiz mümkün değil. Merkezi hükümetten bütçe aktarılması lazım. Konuyu hafta sonu başbakanımıza da aktardık. İnşallah çözüm bulunur” şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve 18 büyükşehir belediye başkanlarının Bursa temasları ile 1 ay içerisinde gündemde olan Büyükşehir Belediyesi faaliyetleri hakkında da meclis üyelerini bilgilendirdi. Öte yandan Kasım ayı meclis olağan toplantısı öncesinde yapılan BUSKİ’nin genel kurulu toplantısında da BUSKİ’nin 2015 yılı bütçesi 924 milyon TL olarak kabul edildi.