Madde bağımlılığının günümüz toplumlarının en büyük sorunlarından biri olduğunu söyleyen Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ahmet Tilci, konu hakkında farkındalık oluşturmak için çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Yıldırım Kent Konseyi, madde bağımlılığı sorununa karşı bilinç oluşturmak için hayata geçirdiği seminerlere Setbaşı İlköğretim Okulu’nda devam etti. Seminer öncesinde bir açılış konuşması yapan Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ahmet Tilci, madde bağımlılığı ile ilgili bilincin oluşması için çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini söyleyerek, “Madde kullanımı, ülkemizin geleceğini inşa edecek olan gençlerimizin körelmelerine sebep olan en önemli sorunlarımızdan birisi olarak karşımıza çıkıyor. Gençlerimizi bu önemli sorundan uzak tutmak hepimizin asli görevidir” dedi.

Madde bağımlılığı sorunu ile mücadelede ilk olarak ailelerde bilinç oluşturulmasının önemine vurgu yapan Ahmet Tilci, “Aileler, çocuklarını bu olumsuz durumdan korumak için yeterli bilince sahip değil. Biz de düzenlediğimiz seminerlerle bu bilinci oluşturmak istiyoruz. Madde kullanımını gençlere körü körüne yasaklayarak değil, nasıl büyük bir felaket olduğunu ailelerimize ve gençlerimize sözlü, yazılı, fiili ve hissi olarak anlatarak ve göstererek bu felaketi yaşamalarına engel olmalıyız. Bu nedenle geniş çaplı bir farkındalık oluşturmak amacındayız” diye konuştu.

Madde bağımlılığı ile Belediye olarak çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Polat ise, “Yıldırım Belediyesi çocukların ve gençlerin sağlıklı olarak yetişmesi konusunda çok hassas. Bu sebeple de Belediye olarak çalışmalarımıza bu yönde şekil veriyoruz. Toplum için en önemli sorunlardan biri olan madde bağımlılığı ile mücadeleye destek vermeyi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.