Çanakkale’de 5 bin 870 dekar tarım arazisini suyla buluşturacak olan Bayramiç Yassıbağ Göleti ve Sulaması ile Ayvacık Çamköy Göleti ve Sulaması’nın inşaat sözleşmesi imzalandı.

Çanakkale’de inşa edilecek olan göletlerden Bayramiç Yassıbağ Göleti ve Sulamasının hizmete alınmasıyla 5 bin 180 dekar, Ayvacık’taki Çamköy Göleti ve Sulamasının hizmete alınmasıyla da 690 dekar zirai arazi suya kavuşacak. Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada, bölgede 2014 fiyatlarına göre dekar başına 202 TL gelir sağlanırken, Bayramiç Yassıbağ Göleti ve Sulaması’nın devreye girmesiyle bu rakamın 1.000 TL’ye yükseleceği, bölgedeki tarım arazilerinden elde edilen yıllık gelir artışının 5 milyon 175 bin TL’ye ulaşacağı belirtildi.

Ayvacık Çamköy Göleti ve Sulaması için ise, 2014 fiyatlarına göre, projesiz durumda gelir dekar başına 253 TL iken, projeli durumda net gelir artışı dekar başına 1.171 TL seviyesine ulaşacak. Bu kapsamda projeden oluşacak net gelir artışı dekar başına 918 TL, yıllık gelir 808 bin TL’ye ulaşacak. İki gölet ve sulaması için toplamda 6 milyon 678 TL yıllık gelir artışı hedeflenen projenin hizmete girmesiyle bölge halkı aynı topraklardan daha fazla gelir elde edecek.