Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde, Ak Parti ilçe başkanlığı 5. olağan genel kurulunda bir araya geldi. Belediye Düğün Salonunda yapılan 5. Olağan Genel Kurulda ilçe başkanı Mehmet Demirsöz güven tazeledi.

Divan Başkanlığını Ayhan Başaran’ın yaptığı Kongrenin açılış konuşmasını yapan ilçe başkanı Mehmet Demirsöz kongreye katılan misafirlere, delegelere ve tüm katılımcılara teşekkür ederek Ak Partinin 5. olağan Genel Kurulunun ilçeye ve ülkeye hayırlara vesile olmasını diledi. Belediye Başkanı Sadettin Arslan ise konuşmasında Bayramiç’i Ak belediyecilik anlayışına kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını, yerel seçim öncesi halka verdikleri sözleri birer birer yerine getireceklerini söyledi. Arslan, “Seçim öncesi söz verdiğimiz gibi 2015 yılı yatırım ve hizmet yılı olacak. Bayramiç Çan karayolunun ihalesi yapılarak yapımına başlanacak. Yine söz verdiğimiz gibi ilçemize 5 bin tonluk soğuk hava tesisi kazandırmak için çalışmalara başlayacağız. Önümüzdeki günlerde ise ihalesini yapığımız eski hükümet konağının restorasyonuna başlıyoruz. İlçemize güzel bir belediye binası kazandıracağız. Vermiş olduğumuz tüm sözleri yerine getireceğiz" dedi.

Ak Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir ise kongrede yaptığı konuşmada Ak Parti’nin başarısından söz ederek, Çanakkale’nin değerlerine sahip çıktıklarını, çıkmaya da devam edeceklerini kaydetti. Kaşdemir, “Son günlerde Kazdağları’nda son günlerde sahte çevreciler dolaşmaya başladı. Bunların söylediklerine inanmayın. Biz her zaman yeşili koruduk, çevreye sahip çıktık. Çıkmaya da devam edeceğiz. Kazdağları yeşil ve başı dumanlı kaldı, kalmaya devam edecek. Kazdağları’na her zaman sahip çıktık çıkmaya da devam edeceğiz. Sahte çevrecilerin sözlerine itibar etmeyin" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. 401 delegesi bulunan Ak Parti Bayramiç ilçe teşkilatının 5. Olağan Genel Kuruluna 206 delege listeye geçerli oy kullandı. Tek listenin oylandığı 5. Olağan genel kurulda Ak Parti Bayramiç İlçe teşkilatında İlçe Başkanlığına Mehmet Demirsöz seçilirken yönetim kurulu üyeliklerine ise Kamuran Duygun Şatıroğlu, Erol Bayındır, Mehmet Reşat Özen, Mustafa Arslan, Tevfik Darıcı, Nahit Sevi, Birol Mutluay, Hasan Çelik, Nurullah Bozkurt, Sıtkı Güner, Ahmet Güçlü, Nihat Yıldırım, Mustafa Sezer, İbrahim Akyüz, Ramis Yılmaz, Fatih Barıtcı, Ali Özcan, Hande Nur Şahin, Ayşe Keskin seçildi.

Kongreye, Ak Parti İl Başkanı Muzaffer Kutlu, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Hüseyin Aytop, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, çevre ilçelerin ilçe başkanları, Ak Parti delegeleri, çok sayıda davetli ve partililer katıldı.