AK Parti Çanakkale 5’inci Kongresine tek listeyle seçime giren Avukat Erdener Can, 638 delegenin oyunu alarak il başkanı seçildi.

AK Parti Çanakkale 5’inci Kongresine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Grup Başkan Vekili Mihrimah Belma Satır ve çok sayıda delege katıldı. 638 delegenin oyunu alan Can’a görevi teslim edecek olan eski il başkanı Muzaffer Kutlu, "Bizler yağmalanan bir Türkiye’yi bölgesinde ve dünyada lider olan bir Türkiye haline getirdik. Gençlerimize özgüven aşıladık. Unutturulmak istenen tarihimizin yeniden inşa edilmesi için mücadele verdik. Barışın hakim olduğu, herkesin yaşamını özgürce sürdürdüğü bir Türkiye hayal ettik. Bizlere yapılanları biz yapmadık. Bölücü, ayrıştırıcı olmadık. Onlar ayrıştırdılar. Biz bir araya getirdik. Onlar bize İmam Hatip’te okuyoruz diye ‘Ölü Yıkayıcı’, namaz kılıyoruz diye ‘Gerici’ dediler. Kızlarımıza kapanıyor diye öcü gibi baktılar. Ama biz onların ne dediğine değil, milletin ne söylediğine itibar ettik. Siyaseti makam, mevki için değil, vatan, millet ve Allah için yaptık. Kutsal Bayrağı Erdener Can’a teslim ederken, bu bayrağı daha yükseklerde dalgalandıracağına inanıyorum" diye konuştu.

Görevi Kutlu’dan devralan Erdener Can, "Bir an olsun sonlarını düşünmeden canlarını vermekte tereddüt etmeyen şehitlerimizin yattığı Çanakkale’de AK Parti İl Başkanlığı görevini almak büyük bir onurdur. Hepinize çok teşekkür ediyorum. 2001 yılında başlayan kutlu yürüyüş bugün büyük kitlelere ulaşıp büyük bir umuda dönmüştür. Bizde tarihimize, hükümetimize tüm gücümüzle destek olmak için bu yürüyüşe varız diyoruz. İl yönetim listeme çok arzu etmeme rağmen birçok arkadaşımızı alamadım. Ancak il yönetimi sizlersiniz, bizler sadece sizlerin emrinizdeyiz. Tüm gücümüzle çalışacağımıza söz veriyoruz. Geçmişten günümüze kadar partimize emek harcamış, partimiz için çalışmış emeği geçen tüm arkadaşlarımıza dışlamadan, onların gönüllerini alarak, aynı zamanda genç arkadaşlarımızı partimize davet ederek elimizden gelen tüm gücümüzle çalışacağımıza söz veriyoruz" dedi.