Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Gelibolu Yurdu’nda ‘Kariyer Günü’ söyleşine konuk olan Gelibolu Belediye Başkanı Özacar, öğrencilere “Bir hedef belirleyin, mücadele edin, yaşamı yakalayın ve onu takip edin” çağrısında bulundu.

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Gelibolu Yurdu tarafından davet edildiği ‘Kariyer Günü’ söyleşisine konuşmacı olarak katıldı. Yurt Müdürü Bilgin Çetinbilek’in de eşlik ettiği ve yurt kantininde düzenlenen söyleşide Başkan Özacar, elde ettiği bilgi, birikim ve deneyimlerini öğrenciler ile paylaştı. Eğitim-öğretim hayatından mimarlık mesleğine ve daha sonrasında aday olduğu belediye başkanlığına iki kez üst üste nasıl seçildiğinden bahseden Özacar, “İyi bir kariyer sahibi olmak için başarılı olmak gerekir. Başarılı olmanın yolu ise disiplinli bir şekilde çalışmaktan geçer. Sizler yapacağınız işi seçmek için kendinize bir hedef belirleyin ve o hedefe ulaşmak için bir amacınız olsun, kararınız olsun, çalışma disiplininiz olsun. Bunları yaptığınızda başarı kendiliğinden gelecektir” dedi.

Daha sonra soru-cevap bölümünde öğrenciler Başkan Özacar’a taleplerini ilettiler. İlçede sosyal ve kültürel etkinliklerin arttırılmasını isteyen öğrenciler, toplu taşıma ücretlerinde öğrenci ücretlerinin 1 liraya indirilmesini, Gelibolu Yarımadası’na yapılacak geziler başta olmak üzere üniversite öğrencilerine yönelik kültür gezileri düzenlenmesi istediklerini belirttiler. Başkan Özacar, “Bizler daha sağlıklı ve daha çağdaş bir kent olabilmek için mesai harcıyoruz. Sizlerin isteklerinizin yerine getirilmesi için bizler üzerimize düşen görevi yerine getirip, ilgili diğer kurumlarla da görüşmeler yapacağız. Sosyal ve kültürel etkinliklerin arttırılması için de siz üniversite gençliğinin sorumluluk almasını arzu ediyorum. Projeler üreterek bizlerle paylaşmanızı bekliyoruz” şeklinde konuştu.