Çanakkale Süper Amatör Ligi, Çanakkalespor-Kepezspor arasında oynanan karşılaşma ile başladı. Sezonun ilk maçını Çanakkalespor 1-0 kazandı.

Çanakkale Süper Amatör Lig, Çanakkalespor - Kepezspor arasında oynanan karşılaşmayla start aldı. Çanakkale 18 Mart Stadyumu Sentetik Çim sahada oynanan karşılaşma, her iki takımın kontrollü oyunuyla başladı. İlk tehlikeli atak, Kepezspor’dan gelirken, Çanakkalespor ilerleyen dakikalarda oyunda dengeyi sağladı İlk yarının sonlarına doğru ise, oyunu üstünlüğünü koyan taraf kırmızı-beyazlı ekip oldu. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0’lık beraberlikle sonuçlandı. İkinci yarıya da Çanakkalespor atak başladı. Maçın 72’nci dakikasında, Kepezspor’lu İlyas’ın şutu direkten dönerken, bu pozisyonun ardından gelişen atakta Çanakkalespor Uğur Kaçar’la golü buldu. Karşılaşmanın 74’ncü dakikasında, Çanakkalespor’dan Günay, ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Maçta başka gol olmayınca, karşılaşma Çanakkalespor’un 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

Sezonun ilk maçlarının her zaman zorlu geçtiğini söyleyen Çanakkalespor Teknik Sorumlusu Aşikar Çelik, “Zorlu bir maç oldu. Rakibimiz alanları iyi kapattı. İkinci yarıda aradığımız golü bulduk. Golden sonra 10 kişi kalınca skoru koruma yoluna gittik. Galip geldiğimiz için mutluyuz. Mücadelesinden dolayı rakibimizi de kutluyoruz” dedi.