Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 76’ıncı yıl dönümünde Çanakkale ilçelerinde törenlerle anıldı.

Çan Atatürk Şehir Meydanı’nda buluşan protokolün, Atatürk Anıtına çelenk sunmalarının ardından, saatler 09:05’i gösterdiğinde, sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu yapıldı. İstiklal Marşının okunmasıyla tören sona erdi. Meydandaki törenlerden sonra Çan Belediye Düğün salonunda şiir ve oratoryo ile anma törenleri son buldu. Anma törenine Çan İlçe Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Hakan Fırat, Çan İlçe Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Demirgöz, Daire Amirleri ve Çan Halkı katıldı.

Biga ilçesinde de saat 09:05’de siren sesleri eşliğinde iki dakikalık saygı duruşu yapıldı. Yolda yürüyen vatandaşlar ve araçlarından inen sürücüler de saygı duruşuna eşlik etti. Resmi dairelerde bayraklar yarıya indirildi. Anma töreni Cumhuriyet meydanındaki Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı. Çelenk sunumunun ardından iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Türk bayrağı üç öğrenci tarafından göndere çekilerek ağır ağır yarıya indirildi. Çelenk töreninin ardından Biga Belediye Kültür Sarayında Biga Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma programına geçildi. Programda, Biga Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Tuncay Darcan’ın konuşmasının ardından öğrencilerin hazırladığı oratoryo sunuldu.

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde de saat 09.05’de anma töreni düzenlendi. İlçe protokolü ve vatandaşlar, Atatürk anıtına çelenk sunarak saygı duruşunda bulundu. Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, ilçeden vatandaşlarla birlikte Ankara’ya giderek Anıtkabir’i ziyaret etti.