Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Ezine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle mekik dokumacısı kursu açıldı.

“Ustalardan Çıraklara Geleneksel Meslek Mirasımız Genelgesi” kapsamında planlanan kurs 17 Temmuz - 12 Ekim tarihleri arasında 18 kursiyerin iştirakiyle düzenlendi. Kursun dersleri Ezine Sosyal Dayanışma Merkezi’nde veriliyor. 60 ders günü sürecek kurs boyunca kursiyerlere günlük 35 TL ücret ödenecek.

Ayrıca Bayramiç İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Sarıdüz Köyünde Sürü Yönetim Elemanı kursu düzenleniyor. 3 Temmuz - 28 Temmuz tarihlerinde 20 ders günü sürecek kursa 25 kursiyer katılıyor. Kursiyerlere günlük 25 TL cep harçlığı ödenecek. Mesleki eğitim kurslarına katılan kursiyerlerin genel sağlık sigortası ile iş kazası - meslek hastalığı primleri yatırılacak.

Kursları ziyaret eden Çanakkale İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Mustafa Höke, mekik dokumacısı kursunda olduğu gibi kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin yaşatılmasını hedeflediklerini, ayrıca ilçelerde tarım ve hayvancılıkla ilgili modern yöntemlerin öğretildiği kursların da verildiğini belirtti.