Miray Nakliyat Süper Amatör Liginde 9 Kasım 2014 tarihinde oynanan ve Çanakkalespor’un 1-0 üstünlüğüyle sonuçlanan Bigaspor karşılaşmasının, maçın hakeminin karşılaşmanın 4’üncü dakikasında yaptığı kural hatası nedeniyle tekrar edilmesine karar verildi. Çanakkalespor yönetimi, karara tepki gösterdi.

Çanakkalespor ile Bigaspor arasında oynanan karşılaşmada kural hatası yapıldığı iddiasıyla Bigaspor tarafından yapılan başvuru sonuçlandı. TFF Amatör İşler Kurulu, maçın tekrar oynanmasına hükmetti. Kararın açıklanmasının ardından, Çanakkalespor Futbol Kulübü, tekrar kararına tepki gösterdi. Kulüp Başkanı Turgay Kılıç, karara itiraz edeceklerini belirterek, “Süper Amatör Liginde, 9 Kasım 2014 tarihinde oynanan Çanakkalespor - Bigaspor karşılaşması, takımımızın 1-0 üstünlüğüyle sonra erdi. Karşılaşmanın ardından, rakip takım, maçın henüz 4’üncü dakikasında yaşanan, skora ve maça herhangi bir etkisi olmayan hakem hatasını gerekçe göstererek federasyona müracaat etti. Federasyon, ilgili pozisyonun kural hatası olduğu gerekçesiyle, karşılaşmanın tekrar edilmesine karar verdi. Federasyonun bu kararını tebliğ etmesinin ardından, yasal itiraz hakkımızı kullanmak üzere harekete geçtik” dedi.

Yaşanan olayın maçın hemen başında olması, skora veya oyunun gidişatına bir etkisi bulunmaması nedeniyle verilen karara itiraz ettiklerini de vurgulayan Kılıç, “Karşılaşmanın henüz 4’üncü dakikası oynanırken, girdiği bir pozisyonda sakatlık geçiren futbolcumuz, hakemin izniyle tedavisi yapılmak üzere oyun alanının dışına çıkmış, futbolcumuz tedavisinin tamamlanmasının ardından, maçın heyecanıyla hakemden izin almadan oyun alanına dönmüştü. Karşılaşmanın hakemi, bunun üzerine oyunu durdurup futbolcumuza sarı kart göstermiş, ardından oyunu endirekt serbest vuruşla başlatması gerekirken, hava atışıyla başlatmıştı. Futbolcularımız, hava atışı esnasında müdahalede bulunmayarak, topu kullanma avantajını rakip takıma verdi ve karşılaşma devam etti. Rakibimizin, pozisyon anında veya sonrasında herhangi bir şekilde itiraz etmediği bu durumu, 3 puan kaybettikleri için yeniden gündeme taşımalarını, hem kendi futbolcularının hem de bizim futbolcularımızın 86 dakikalık emek ve alın terlerini yok saymalarını da çok doğru bulmadığımızı belirtmek istiyoruz. Bahsedilen hata, takımımıza herhangi bir avantaj sağlamadığı gibi, rakip takıma olumsuz bir etkisi olmamış, aksine top kullanma avantajı kendilerine verilmiş, oyuna, skora veya maçın gidişatına bir etkide bulunmamıştır. Buna rağmen rakibi yenerek 3 puanla ayrıldığımız karşılaşmanın, saha dışında bir takım etkilerle tekrar edilmesi gündeme getirilmiştir” dedi.

“KAZANMIŞTIK, TEKRAR KAZANIRIZ”

Takım olarak, tüm mücadeleyi saha içerisinde sürdürmeyi hedeflediklerini de vurgulayan Başkan Kılıç, şunları söyledi; “Süper amatör ligin ilk 5 haftasında, maç içerisindeki hakem hatalarının çoğunun aleyhimizde olması, verilen-verilmeyen kırmızı kartlar, iptal edilen gollerle ilgili bugüne kadar hiçbir yorumda bulunmadık. Biz, futbolun, bir pozisyonla sınırlı kalmadığı, oyunun 90 dakika oynandığını biliyoruz. Futbolcularımıza, ‘Hakem golünü vermediyse bir tane daha at, kırmızı kart gösterdiyse iki kişilik oyna’ nasihatinde bulunuyoruz. Büyük takım olmanın da gereği budur. Süper amatör liginde, sahada rakip olduğumuz, 90 dakika boyunca mücadele ettiğimiz tüm takımların Çanakkalemizin takımları olduğunu, futbolcuların ve hakemlerimizin kentimizin çocukları olduğunu göz önünde bulundurarak, bugüne kadar mücadelemizi sadece oyun alanında sınırlı tuttuk. Bu anlayışımızı, bugün de sürdürüyoruz. Ancak futbolu yönetenlerin, bu hassasiyeti, tüm maçlarda göstermeleri de tek dileğimizdir. Son olarak belirtmek isteriz ki; Bizim bu maçın tekrar oynanmasıyla ilgili, hiçbir çekincemiz yoktur. Takımımıza, futbolcularımıza olan inancımız ve güvencimiz tamdır. Yaptığımız itirazın sonucuna bağlı olarak, federasyonun vereceği karara saygı duyarız. Eğer maçın tekrar oynanması gerekiyorsa, sahada tekrar mücadelemizi veririz. Kazandığımız bu maçı tekrar kazanarak, şampiyonluk yolunda emin adımlarla yürümeye devam edeceğimize inanıyoruz. Futbolcularımızı, ligin ilk 5 haftasında aldıkları 5 galibiyet, sergiledikleri mücadele ve verdikleri emekten dolayı kutluyoruz.”