Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Lapseki İlçe Teşkilatıyla bir araya gelerek gündemi değerlendirdi.

CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Lapseki ilçe teşkilatıyla bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. 2015 yılında büyük ekonomik krizin yaşanacağını öne süren Sarıbaş, hükümetin bu konuda yetersiz kaldığını söyledi. Halk üzerinden alınan dolaylı vergilerin yüzde 70 seviyesine çıkmasını istikrarsızlık olarak niteleyen CHP Milletvekili Sarıbaş, “Halen daha dışarıdan sağlanan 50 Milyar dolarlık finansmanın faizi ödeniyor. Vatandaşların gelirlerinden alınan ve dolaylı vergi olarak nitelendirdiğimiz gelir oranı yüzde 50’lerden yüzde 70’lere çıktı. Bu istikrar mı? Ekonomi bakanı da bu işin sonunu görebiliyor. Kemer sıkma politikasıyla işler çözülmez. Genel seçim öncesinde ekonomik krizle boğuşan bir Türkiye olacak. Türkiye’nin dış siyaseti de karışık. Bu kaos ortamında yatırımcılar yok, iş sahası yok, istikrar yok. Türkiye halen üreten bir devlet değil. İthalata mahkum olmuş bir pozisyonda. Birçok ürünü dışarından alan bir ülkenin kendi kendine yetmemesi durumunda bir istikrardan söz edilebilir mi?" şeklinde konuştu.

Genel seçimler öncesi çalışmaların titizlikle yürütülmesini isteyen Sarıbaş, “Lapseki CHP İlçe Başkanı Nejdet Turgay başta olmak üzere tüm teşkilat ve çalışma arkadaşlarımızla 2015 genel seçimlerden başarıyla çıkmamız gerekiyor. Hükümetin siyasi politikalarını göz önünde bulundurarak bu gidişata dur dememiz için çok çalışmamız gerekiyor" dedi.