Çanakkale boğazı ve adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında Çanakkale’ye getirdiği, Teknoloji Bağımlılığı ve Kurtulma yolları konulu ‘Sanal Gerçekler’ adlı tiyatro oyunu, öğrencilerden büyük ilgi gördü. Teknoloji bağımlısı bir ailenin ev hallerinin mizahi açıdan anlatıldığı oyunda çocuklar hem güldü hem de bilinçlendi.

Gestaş Deniz Ulaşım’ın, sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde günümüzde ciddi bir sorun haline gelen teknoloji bağımlılığına dikkat çekmek adına düzenlediği tiyatro ve seminer etkinliğinin ilk ikisi, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Troia Kültür Merkezi’nde yapılan gösterimlerle gerçekleşti. 5, 6 ve 7’nci sınıf öğrencilerinin katıldığı tiyatro oyununda öğrenciler, mizahi açıdan teknoloji bağımlılığı konusunda bilinçlenirken Uzman Psikolog Çiğdem Kınık’ın sunumuyla da öğretmenler ve veliler teknoloji bağımlılığı ve kurtulma yolları hakkında önemli bilgiler edindi. Ücretsiz olarak gerçekleşen ve önümüzdeki hafta da devam edecek olan tiyatro ve seminerler sayesinde hem öğrenciler, hem de veliler teknolojinin etkin kullanımı hakkında daha bilinçli hale geliyor.

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla, Tiyatral Sanatlar Akademisi Vakfı oyuncuları tarafından sahnelenecek tiyatro gösterisinin ilki, 24 Şubat Cuma günü Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası salonunda gerçekleşti. Öğrenciler, ‘Sanal Gerçekler’ adlı tiyatro oyununda eğlenerek öğrendi. 5 kişilik tiyatro ekibi tarafından, teknoloji bağımlısı olmuş bir baba, bir erkek çocuk ve bir kız çocuğunun ev içerisindeki halleri, evin annesinin ise gelişen teknoloji karşısında öğrenme merakı, bir yandan da çocuklarını teknoloji bağımlılığından uzak tutma telaşı mizahi yönden ele alındı.

Gestaş’ın sosyal sorumluluk projesinde yer alan ücretsiz tiyatro ve seminer etkinlikleri, 26 Şubat Pazar günü Çan’da, önümüzdeki hafta yine Çanakkale’de ÇOMÜ Troia Kültür Merkezi ve ÇTSO’da düzenlenecek seanslarla devam edecek.