Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından 1 Şubat-26 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretmenliği eğitim programı kapsamında hazırlanan sertifika töreni, Dardanos Yerleşkesinde yapıldı.

72 saati uzaktan öğretim canlı ders yöntemiyle, 32 saati ise uygulamalı olarak gerçekleştirilen sertifika programına 100 öğrenci katıldı. Türkiye’nin bu alanda yetişmiş 25 bilim insanı, video konferans yöntemiyle katkıda bulundu. Sertifika töreninde açılış konuşmasını yapan TÖMER Müdürü Prof. Dr. Bünyamin Bacak, “ÇOMÜ olarak bugün bir gururu yaşamaktayız. Türkiye genelinde, birçok kurumdan daha fazla talep almış bulunmaktayız. Bu da bizim alt yapımızın ve ekibimizin ne kadar güçlü olduğunu göstermiş oldu. TÖMER olarak bizler birçok ulusal ve uluslararası projeye imza atıyoruz. Bunlardan bir tanesi; Batı Trakya’daki Türk öğrencilere uzaktan öğretim yoluyla derslerine destek olduğumuz projedir. Ekibimiz ve alt yapımız daha farklı projeler ve kurslar için hazır. Türkiye’nin birçok noktasından Çanakkale’yi ve ÇOMÜ TÖMER’i tercih etmenizden dolayı memnun olduk. Önümüzdeki dönemde de, yine benzer sertifika programları ve kurslarımızı açmaya devam edeceğiz. Üniversitemiz adına bizlere her daim büyük destek veren Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’e huzurlarınızda çok teşekkür ediyor, sizleri de kutluyorum ” dedi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ise yaptığı konuşmada, “ÇOMÜ olarak birçok üniversiteyi geride bırakarak böylesine önemli bir programı başarıyla yürütüyor olmamız ve sertifika almış olan öğrencilerimizin karşısına çıkıyor olmamız bizim için büyük bir heyecan ve aynı zaman da gurur vesilesidir. Türkiye ile ÇOMÜ’yü bazen karşılaştırıyorum. Ülkemiz ve milletimiz çok büyük bir potansiyele sahip. Bize de, öğretilmiş olan eksikleri üniversite olarak gidermek kalıyor. Onların başında da kendimize güvenimizin biraz daha arttırılması gerekiyor. Ülkemize dışarıdan bakanlar, milletimizin başarı ve potansiyel yönünden ne kadar yüksek olduğunu görmektedirler. Bu yüzden, asla kendimizi küçümsemeden bize yıllarca öğretilmiş olan ‘başaramayız’ şeklindeki şartlanmasını ‘biz yapamayız başkaları bizden daha iyi yapar’ şeklinde oluşan düşünceyi kesinlikle ortadan kaldırmamız gerekmektedir. Olumsuz düşünceyi ortadan kaldırdığımızda, büyük başarılara imza atıldığını biliyoruz. Üniversitemize ben de öyle bakıyorum. Her ne kadar Türkiye’deki 40 üniversiteden sonra kurulmuş olsa da büyük bir potansiyeli var. TÖMER de yurt dışında yaşayan soydaşlara Türkçe eğitimini uzaktan öğretim ile yaparak bizim dışımızdaki birçok kurumdan daha fazla öğrenci almamız neticesinde, büyük bir başarıya imza atmış bulunmaktadır. Bu anlamda emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sertifika töreni programına ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, TÖMER Müdürü Prof. Dr. Bünyamin Bacak başta olmak üzere akademik ve idari personelin yanı sıra sertifika programında ders veren öğretim elemanları ile programa teknik destek veren akademik ve idari personel katıldı.