Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne 0-2 yaş bebeklerin bakılacağı Anakucağı ile, çalışanların anne babaları ve diğer yakınlarının bakılacağı huzurevi yapılacak.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, çalışmaların hedefe dönük olduğunu belirterek, “Her şey bir hedef için, o hedef de gerçek bir aile olmaktır. Aile demek zor zamanlarda, her sıkıntıda yanınızda olan sevdikleriniz demektir. Biz de ÇOMÜ yönetimi olarak her zamanda ailemizin, ÇOMÜ’lülerin yanında olmaya çalışıyoruz. Bugün ÇOMÜ ailesinin 180 çocuğu bizlere emanet. Yarın kolej devreye girdiği vakit bu sayı bine yaklaşacak, belki de aşacak. Huzurevimizin hizmete girmesiyle birlikte ise ÇOMÜ’nün tüm anne ve babaları, bizlerin de anne ve babası olacak”dedi.

ÇOMÜ Huzurevi’nin çalışanlar için büyük bir hizmet olacağını belirten Rektör Laçiner, “Elbette başka yerlerde de bu tür hizmetler var ancak çocuğunuzun veya anne babanızın size yakın bir yerde, kendi kurumunuz bünyesinde olması herkesi rahatlatıyor. Biz bunu ÇOMÜ Kreş’te görüyoruz. Her şeyden önce insanların içi rahat ediyor. Ayrıca ÇOMÜ Huzurevi’ni, akademik kadromuzun da desteğiyle özel bir örnek haline getirmek istiyoruz. Burada kalacak misafirlerimize, Sürekli Eğitim Birimimiz (SEM) ile birlikte bazı kurslar vereceğiz, yaşları ne olursa olsun diplomalarını almaya devam edecekler. Özel terapi seansları, sağlık hizmetleri ve sosyal programlarla ÇOMÜ Huzerevi, alanında örnek olacak. Hemen yanıbaşında kapalı bir yüzme havuzu, sauna ve spor tesisleri bulunduğundan huzurevi, gerçek anlamda bir tatil sitesi gibi olacak. Beş yıldızlı otel konforundaki hizmetlerse tıpkı ÇOMÜ Kreş’te olduğu gibi piyasanın oldukça altında, çalışanlarımızın maddi gücünü aşmayacak şekilde ayarlanacak. Huzurevinden Terzioğlu Yerleşkesi’ne ve Tıp Fakültesi Hastanesi’ne her gün düzenli servisler olacak. Hastanede, huzurevi sakinleri için öncelikli ilgilenme bankoları bulunacak. Bunların hepsi ise en geç bir yıl içinde gerçekleşmiş olacak” diye konuştu.