Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Çanakkale Şube Başkanı Alper Doğmaz, yapılan genel kurulda, Genel Başkan Yardımcısı seçildi.

1962 yılında kurulan TRAC. Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyetinin 32. Genel kurulu, Ankara Yılmaz Güney sahnesinde yapıldı. Ülke çapında 55 Şubesi bulan ve Afet haberleşmesinde köklü kuruluşlardan birisi olan TRAC’ ın 32. Genel kurulunda, 109 değe oy kullandı. Yapılan seçimde, Genel Başkan Aziz Şasa yeniden başkanlığa seçilirken TRAC Çanakkale Şube Başkanı Alper Doğmaz’da yönetim kuruluna seçildi. Doğmaz, Genel Başkan yardımcısı olarak görevlendirildi.

Kamu yararına çalışan Uluslararası Amatör Telsizciler Birliği (IARU) üyesi olan TRAC’ın, halen 55 Şube ve 15 Temsilciği bulunuyor. Kandilli Rasathanesi işbirliği çerçevesinde, öncelikle deprem rasatlarının otomatik ve kesintisiz (internet ve telefondan bağımsız olarak, afet koşullarında bile ulaştırılacak şekilde) dağıtımını yapan TRAC, Türkiye’de, afet anında gönüllüleriyle ilk haberleşmeyi sağlayan uzman ve gönüllü kuruluş olarak hizmet veriyor.