Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi’ne bağlı su altı ekipleri, Şile’de balık tutmak için 14 gün önce evinden ayrılan ve bir daha haber alınamayan müzik öğretmeni Fatih Tabakoğlu’nu arama çalışmalarına destek veriyor.

Fatih Tabakoğlu’nun öğretmen arkadaşlarının ulaştığı ekip, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner’in talimatı ile olay yerine geldi. Dalgıçlar su altında kullanılan ve seyri kolaylaştıran su altı scoter’ı ile arama bölgesini genişlettiler. Yapılan aramalar neticesinde kayıp öğretmenin yanında getirdiği ikinci olta takımı, öğretmenin kaybolduğu düşünülen bölgeye 30 metre mesafe de kayalara sıkışmış olarak bulundu.

Aramalar hakkında bilgi veren ÇOMÜ’den gelen ekibin dalgıcı, Sanayi Dalgıç Eğitmeni Tekniker Çetin Kedioğlu, “Bize kayıp öğretmen Fatih Tabakoğlu’nun arkadaşları ulaştı. Biz de Rektörümüz Prof. Dr. Sedat Laçiner’in talimatı ile olay yerine geldik. Scoterlar ile geniş bir alanı taradık. Aramalar sırasında, Tabakoğlu’nun yanında getirdiği diğer olta takımını bulduk. Fakat Tabakoğlu’nun bu bölgede olmadığı kanısına vardık. Bu sebeple Karadeniz’e özgü deniz hareketlerini de göz önünde bulundurarak ekipler ile arama bölgesini daha da genişlettik” dedi.

Kayıp öğretmeni arama çalışmaları, kötü hava şartlarına rağmen devam ediyor. Şile Karaburun mevkiindeki aramaları izleyen ve endişeli bekleyişlerini sürdüren kayıp öğretmenin ailesi arama faaliyetlerine katılan dalgıçlara teşekkür etti.