Ata sporu yağlı güreşin en önemli simgelerinden birisi olan Kıspet, kitaba konu oldu. Çanakkale’nin Biga ilçesi Kaymakamı Fatih Genel öncülüğünde hazırlanan ‘Kıspet’ kitabı yayınlandı.

Biga Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve Çanakkale Seramik A.Ş sponsorluğunda yayına giren Kıspet kitabı, Biga’da yıllardır Kıspet diken İrfan Şahin’i konu alıyor. Kaymakam Fatih Genel, “Öncelikli olarak ben bu kitabın basımında yapımında hazırlanmasında emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Rehber bir kitap oluşturduk. Bu kitap çokta büyük olmamasına rağmen, Cemal Sepicinin çok güzel fotoğraflarıyla Ömer Kamil Gökkaya Hocamın çok güzel anlatımı ile her aşamada Musa Çetin hocamın yoğun gayreti ile ve İrfan Şahin ustamın büyük emekleri ile hazırlandı. Elbette eksiği vardır ama bana göre mümkün olan en güzel şekli ile olduğunu düşünüyorum. Biz eksiksiz yapmaya çalıştık. Çok abartılı çok kalın bir kitap yapmak istemedik. Az yazı bol fotoğraf kullanmayı tercih ettik ve en önemlisi bu kitabın basımı Çanakkale Seramik onursal başkanı İbrahim Bodur büyüğümüz sayesinde olmuştur. Kendisine şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Yazar Ömer Kamil Gökkaya, “Bu projede hep beraber büyük bir özveri ile çalıştık. Bu gün burada İrfan ustama bütün bilgileri bizimle en ince detayına kadar paylaştığı için teşekkür ediyorum. Kıspetin yok olması demek kültürümüzün de kaybolması demek olur. Bizde kültürümüzü yaşatmak için böyle bir proje düşündük. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” diye konuştu. 3 bin adet basılan kitap, halka ücretsiz olarak dağıtılacak. Kitaba, Türkiye’nin 81 ilinde, spor müdürlüklerinden ulaşılabilecek.