Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Projelerini Destekleme Programı kapsamında destek verdiği ‘Gençler El Ele Aydınlık Geleceğe’ projesi kapsamında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde öğrenim gören uluslararası öğrencilere yönelik makale yarışmasını kazanan öğrenciler, ödüllerini törenle aldılar.

Çanakkale’de Uluslararası Öğrenci Olmak konulu yarışmanın amacının, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde öğrenim gören Uluslararası öğrencilerin eğitim ile edinmiş oldukları Türkçe bilgi ve becerilerini geliştirebilme, yaşadıklarını ve düşüncelerini yazı ile paylaşabilme olduğunu söyleyen Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ahmet Arıcan,

kompozisyon yarışmasına katılan öğrencilerin çok ilginç ve duygusal hikayeleri olduğunu öğrendiklerini belirtti. Kompozisyon yarışmasında birincilik ödülü olarak verilen tam altını kazanan Afganistanlı misafir öğrenci Safiullah Hadipor, yazdığı kompozisyonu okurken duygusal anlar yaşandı. Kelimelerin boğazına düğümlendiğini söyleyen Safiullah Hadipor, “Artık yaşadıklarım geride kaldı. Şu an Çanakkale’de öğrenci olarak bulunmaktan dolayı çok mutluyum” dedi. İkincilik ödülü olan yarım altını Türkmenistanlı misafir öğrenci Begenç Saydaliyev, üçüncülük ödülü olan çeyrek altını Arnavutluktan gelen misafir öğrenci Zija Shehi kazandı.