İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan’ı makamında ziyaret eden ÖRAV yetkilileri Erçin Kimmet, Muharrem Sahil ve Uğur Özeren Öğretmen Akademisi Vakfının çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Daha sonra il genelinde görev yapan öğretmenler ve eğitim yöneticilerin daha nitelikli eğitim hizmetlerine kavuşmaları için ÖRAV Yönetim Kurulu adına yönetim kurulu üyesi Erçin Kimmet ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Kimmet, öğretmenlere verdiği değer ve gelişimlerine sağladığı destekten ötürü Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan’a teşekkürlerini iletti.

Verilenbilgiye göre, söz konusu hizmet içi eğitimler klasik yöntemlerden uzak, eğlenceli ve aktif tekniklerin yer aldığı atölye çalışmaları şeklinde gerçekleşecek. Etkinlikler, yeterli sayıya ulaşılması halinde okul bazında düzenlenebileceği gibi, bireysel başvuru esasına dayandırılarak istekli tüm öğretmenlerin yararlanması sağlanacak. Bu çerçevede Kilis’te ilk eğitim Şehit Hasan Özüberk Anadolu Lisesinde aynı okul öğretmenlerine uygulanacak.

Bu eğitimlerin genişletilmesi ve tüm eğitimcilerin ulaşabilmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Strateji Geliştirme Bölümü AR-GE biriminde bir ekip oluşturuldu. Bu ekip Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) ile koordineli bir şekilde 2015 yılı Ocak ayında başlamak üzere ilimizdeki tüm öğretmen ve yöneticileri kapsayan bir eğitim planlaması yapacak ve bu kapsamda da tüm öğretmen ve yöneticiler hizmet içi eğitim alacaklar. Yapılan tüm eğitimler “Katılım Belgeleri” veya “ Sertifika” verilerek sonuçlandırılacak.