Bayramiç ilçesi Orman İşletme Müdürlüğü 40 dönüm bozuk orman alanını rehabilite ederek verimli ormana dönüştürecek. 1500 adet zeytin fidanı ile arazi içinde bulunan 100 adet delice (yabani zeytin) fidanları aşı yapılarak ekonomiye dahil edilecek.

Bayramiç Orman İşletme Müdürlüğü 40 dönümlük bozuk ormanlık alanda rehabilite çalışması yürüterek bozuk ormanlık alanı verimli ormana dönüştürüyor. Araziye 1500 adet zeytin fidanı ile arazi içinde bulunan 100 adet delice (yabani zeytin) fidanlarına aşı yapılarak ekonomiye dahil edilecek. Bayramiç Orman İşletme Müdürü Ali Bacaklı, “Kutluoba Köyü Yılanlı mevkiinde bozuk ormanlık alanda başlattığımız rehabilite çalışması ile 40 dönümlük alan verimli orman arazisine dönüştürüldü. Arazi içinde bulunan 100 adet Delice Zeytin (Yabani Zeytin) aşılama yöntemi ile yağlık zeytin fidesine dönüştürülecek. Ayrıca araziye 1500 adette zeytin fidesi dikimi yapılmaya başlandı. Bu arazide bulunan zeytin fideleri köyde yaşayan vatandaşlara hane başına bakmak şartıyla pay edilecek. Köy halkı bu fidanlara bakarak sahibi olacak. Ekonomiye dahil edecek" dedi.

Konuyla ilgili görüş belirten Kutluoba Köy muhtarı Zafer Sezer ise orman işletmesinin böyle bir girişimde bulunması köy halkını sevindirdiğini ifade ederek "Köyümüz halkı geçiminin önemli bölümünü zeytin ve zeytin yağı üretimi ile sağlamakta. Köyümüz sınırları içinde bulunan Yılanlı Mevkiindeki bozuk ormanlık alan orman işletme müdürlüğü tarafından rehabilite edilerek bozuk alan verimli ormana dönüştürüldü. 40 dönümlük alan içindeki zeytin ağaçları köyümüz halkına hane başına bakmak şartıyla verilecek. Bu çalışmada emeği geçen Orman İşletme Müdürü Ali Bacaklı ve işletme şefi Koray Küçükosman’a köy halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.