Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi’nde ’Piri Reis Deniz Müzesi’ ziyarete açıldı.

ÇÖMÜ, Piri Reis Deniz Müzesi görkemli bir törenle ziyarete açıldı. Açılışa ÇÖMÜ Rektörü Prof. Sedat Laçiner, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, Prof. Dr. Mustafa Saçar, Dekan Prof. Dr. Olcay Hisar dışında çok sayıda akademisyen ve ziyaretçi katıldı. Müzenin yeniden düzenlenmesinde yoğun olarak çalışan Müze Koordinatörü Öğretim Görevlisi Pınar İşmen açılışta yaptığı konuşmada emeği geçenlere teşekkürlerini sundu. Laçiner ise, "ÇOMÜ müzecilik konusunda da ciddi adımlar attı. Çanakkale’ye gelen hemen her ziyaretçi mutlaka üniversiteye geliyor ve deniz müzemizi, yer bilimleri müzemizi geziyor. ki yerde de etkilenmeyen ziyaretçimiz yok gibi. Yurt dışı ve yurt içinden binlerce örnekle gidemediğimiz yerlere gidiyor, hiç bilmediğimi türleri ve bilgileri öğreniyoruz. Bu bağlamda bu değerlerin oluşması ve korunmasında emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından ziyaretçiler yeniden düzenlenen müzeyi gezdiler. Piri Reis Deniz Müzesi hafta içi her gün mesai saatleri içerisinde 0286 218 00 18 -1560 numarasından randevu alınarak ücretsiz ziyaret edilebilecek.