Çanakkale’nin Ezine ilçesinde, Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezinde çalışan sağlık çalışanlarına bir hasta tarafından sözlü ve fiziki şiddet uygulandığı öne sürüldü. Sağlık çalışanları, şiddeti protesto etmek amacıyla bir açıklama yaptı.

Ezine Devlet Hastanesi Diyaliz bölümü hemşireleri, bir hastanın sözlü ve fiziki şiddetine maruz kaldıkları gerekçesiyle şikayetçi oldu. Diyalize geldiği her seansta, agresif tavırlarını sürdüren ve sözlü ve fiziki şiddet uygulayan hasta nedeniyle hem kendilerinin hem de diğer hastaların rahatsızlık duyduğunu söyleyen sağlık çalışanlarına Sağlık-Sen destek verdi. Şube Başkanı Suat Ezer, “Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet, artık maalesef rutin bir hal almıştır. Ezine Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezinde hizmet sunan arkadaşlarımızın uğradığı sözlü ve fiziki şiddet ile ilgili sağlık sen olarak her zaman çalışanlarımızın yanındayız. Bu olayın takipçisi olacağız. Toplumun içerisinden çıkan bu insanlar, şiddeti değil övgüyü hak etmektedirler” dedi.

Hastane çalışanları, agresif tavırlarıyla tepki çeken hastanın ailevi problemleri olduğunu, bunu da hastanede tedavi esnasında kendilerine yansıttığını öne sürerek, hasta diyaliz merkezine geldiğinde ‘Beyaz Kod’ (Saldırı ve taciz önlemi) uygulandığını söylediler.