Çanakkale Gökkuşağı Koleji öğrenciler, diyabet rahatsızlığına dikkat çekmek için Şeker Kalpler Projesi başlattı. Öğrenciler, hem diyabet hastalığına dikkat çekmek hem de sağlıklı yaşama adım atmak için hazırladıkları projeyi tanıttı.

Gökkuşağı Koleji öğretmen ve öğrencileri, Çanakkale Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek Şeker Kalpler Projesi hakkında bilgi verdi. Okul Müdür Yardımcısı İlker Karahan, gün geçtikçe diyabet rahatsızlığının okullarda arttığını, bu rahatsızlığa dikkat çekmek için böyle bir proje başlattıklarını ifade etti. Sınıf Öğretmeni Fatih Bozkurt, bu projenin amacının düzenli beslenme, spor yapma, çocukların meyve, balık ve sebze türü beslenmeye teşvik edilmesini sağlayarak bu hastalığının azalmasına katkıda bulunmak olduğunu ifade etti.

Ziyarete katılan öğrenciler, proje hakkında sunum yaparak sağlıklı beslenmenin önemini anlattı. Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Burak Gezen, projeyi çok beğendiğini, çocukların düzenli beslenmelerinin önemli olduğunu belirterek Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti olarak projenin yaygınlaşması için ellerinden gelen yardımı yapacaklarını söyledi. Gökkuşağı Koleji Öğrencileri, Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Burak Gezen ve başkan yardımcısı Gürkan Düzenli’ye Şeker Kalpler rozeti taktılar.