Çanakkale’nin Çan ilçesinde kurulu Sivil İnisiyatif Derneğince, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen ‘1000 Öğrenci 1000 Öğretmen Kampanyası’nın startı Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş’in katılımıyla verildi.

Kampanyaya katılmak üzere Çan’a gelen Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, ilk olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ile birlikte Kaymakam Nurettin Kakillioğlu’nu makamında ziyaret etti. Memiş, Kakillioğlu ve Özkan, Çan’da eğitim sistemindeki gelişmeleri değerlendirdiler. İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, Kaymakam Nurettin Kakillioğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan daha sonra birlikte Sivil İnisiyatif Derneği’ni ziyaret ettiler. Sivil İnisiyatif Derneği Başkanı Nazmi Duran, çalışmalarıyla ilgili olarak bilgi verdi. Sivil İnisiyatif Derneği’nin 1000 Öğrenci 1000 Öğretmen Kampanyası ile ilgili görüşlerini açıklayan İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, “Bu çalışmayı öncelikle öğrencilerin de müdahil olduğu, aktif olduğu bir çalışma olduğu için önemsiyoruz. Toplumun gelişmesindeki en önemli topluluk da öğretmenlerimiz. İlk çalışmanın öğretmenlerle ilgili olması bu etkinlikleri daha da anlamlı kılıyor. Projelerin önemli bir kısmı 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne ayrılmış. Bu kampanyayı önemsiyoruz, destekliyoruz. Böyle bir etkinliğe katılmaktan dolayı da mutluyum. Bu kampanya ile birlikte daha güzel çalışmalara rehberlik ve önderlik edeceklerinden hiç şüphemiz yoktur. Milli Eğitim adına bu çalışmalarından dolayı dernek başkanımız başta olmak üzere dernek yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Sivil İnisiyatif Derneği Başkanı Nazmi Duran, İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş’e çiçek ve öğrencilerin yaptıkları tabloyu armağan etti. Kaymakam Nurettin Kakillioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, Belediye Başkanı Dr.Abdurrahman Kuzu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, daha sonra Atatürk İlkokulu’nu ziyaret ettiler. 3-A sınıfında öğrencilerle sohbet eden İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, Kaymakam Kakillioğlu, Başkan Kuzu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan bu duyarlı davranışları nedeniyle teşekkür ettiler.

Sivil İnisiyatif Derneği ve Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilecek ve 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı’nı içeren kampanyada, Çan İlçe Halk Eğitim Merkezi gözetiminde Sivil İnisiyatif Derneği’nin desteği ile açılan Tezhip Kursu’nda çizilen geleneksel el sanatları eserlerin, Atatürk İlkokulu öğrencilerinin boyalamalarıyla renklendirdikleri tablolar tüm öğretmenleri temsilen 81 ilin İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilecek. Sivil İnisiyatif Derneği’nin ortaokullar arasında düzenlediği resim yarışmasında dereceye giren eserlerin Çan dışında görev yapan Çanlı öğretmenlere gönderilecek. Sivil Toplum Derneği’nin Çan’daki ilkokul 4. sınıf öğrencilerinin katıldığı ‘İstiklal Marşı’ konulu güzel yazı yarışmasına katılan eserler, Türkiye’nin dört bir köşesinde göreve yeni başlamış öğretmenlere postayla gönderilecek. Çan’daki ortaokul öğrencilerinin katıldığı ‘Çanakkale Savaşları’nın 100. Yılı’ konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan eser, yurtdışında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda görev yapan öğretmenlere posta yoluyla gönderilecek.