Çanakkale’de faaliyet gösteren ticari taksiler, haksız yere kesildiğini öne sürdükleri trafik cezaları, halk otobüsleri ve otobüs firmalarına ait servislerin usulsüz yolcu taşımaları sebebiyle isyan etti.

Sessiz konvoy düzenleyerek Çanakkale Metin Oktay caddesi üzerinde bir araya gelen ticari taksi sürücüleri, haksız yere kesildiği öne sürülen trafik cezalarına isyan etti. Geçmiş yıllarda alınan bir karar gereği, kordon boyun da yolcu indirip bindirmelerine hala ceza uygulandığını söyleyen taksiciler, “Yıllar önce bu konuda alınmış bir karar vardı. Ancak şu anda, kordon boyunda taksilere ait, durup yolcu indirip bindirebilecekleri duraklar yok. Buna rağmen, kordona çıkan taksilere hala 170 ile 240 lira arasında trafik cezaları kesiliyor. Buna itiraz ediyoruz. Belediye ile Şoförler Cemiyeti arasında, bu konuda bir anlaşmazlık var. Ancak biz mağdur oluyoruz” diye konuştu.

Halk otobüslerinin de işlerini olumsuz etkilediğini savunan taksiciler, “Halk otobüsleri, yasak olmasına rağmen valizli yolcu alıyor. Bu konu da direk bizi etkiliyor. Derdimizi anlatacağımız muhatap bulamıyoruz. Sadece halk otobüsleri değil, yolcu otobüslerine ait servis araçları da kendileri için belirlenen güzergahların dışında yolcu indirip bindiriyorlar. Bize kesilen cezalar, bunlara uygulanmıyor” dedi.

Kendileriyle kimsenin muhatap olmadığını ifade eden taksi şoförü Serdar Kalyon, "Biz çalışıyoruz, hizmet veriyoruz. Fakat bu zamana kadar yediğimiz cezalar, herkesi bezdirmiş durumda. Yetkililerden bizimle konuşarak bir açıklama yapmalarını bekliyoruz. Biz kimsenin ekmeğiyle, kimsenin şahsıyla uğraşmıyoruz. Sadece bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Artık bundan sonrası yetkililere kalmış. Biz onlara bir adım attık. Toplanıp sıkıntılarımızı dile getirdik. Onlara ulaşmaya çalıştık ama ulaşamadık. O yüzden sorunumuzu bu şekilde dile getirmeye çalıştık. Şimdi onlardan da bize bir adım atmalarını bekliyoruz” dedi.