Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Yukarıköy’de depremzedelerle bir araya geldi.

Yukarıköy’deki konteyner kentinde vatandaşlarla bir süre sohbet eden Metin Feyzioğlu, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Depremzede köylülere geçmiş olsun dileklerini ileten Feyzioğlu, “Bu köy bir Yörük köyümüz. O yüzden son derece samimi bir talepleri var. Türk Kızılayı ve AFAD’a ve yardım edenlere minnettarlar. Eksik olmasın, devletimiz burada barınma imkanı da sağlamış. Burada tek sıkıntı 3-4 ailenin bir konteyneri paylaşması. 4-5 kişinin kalacağı konteynerlerde 16 kişi bile kalabildiğini ifade ettiler. Herhalde devletimiz bu meseleyi çözer. AFAD bizim ülkemizin en büyük kuruluşlarından bir tanesi. Buraya daha fazla konteyner getirebilecek güçtedir. Bir an önce bu işin çözülmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Köylülerin depremlerin bölgedeki sondajlardan kaynaklandığını iddia ettiğini söyleyen Feyzioğlu, “Burada geçtiğimiz aylarda bir sondaj başladı. Köylüler acaba bu sondaj çalışması depremi tetikliyor mu diye soruyorlar. Bu konuda üniversitelerin rapor hazırlayıp açıklama yapmasını bekliyorlar” diye konuştu.